MATIĆ SE SPRDAO SA BRANITELJIMA: ‘HVALA ‘ŠATORAŠIMA’, GLOGOŠKOM, KLEMMU…’

30.06.2022. 20:36:00

EU OSCAR

Predrag Fred Matić, hrvatski branitelj, bivši ministar branitelja u dvanaestoj Vladi Republike Hrvatske te aktualni zastupnik u Europskom parlamentu iz redova Socijalista i demokrata, u srijedu je dobio nagradu MEP, poznatu i kao EU Oscar.

Matić je nagrađen za najboljeg zastupnika u području zaštite ljudskih prava.

Ovu nagradu svake godine dodjeljuje The Parliament Magazine.

“Velika mi je čast što sam večeras u Bruxellesu proglašen najboljim eurozastupnikom u području zaštite ljudskih prava. Ovaj MEP Oskar je rezultat timskog rada i zahvaljujem se svim kolegama/icama s kojima sam surađivao u protekle gotovo 3 godine, kao i mom timu. Hvala!”, napisao je Matić na Facebooku.

Foto: Screenshot / Facebook

Nagrađeni europaralmentarac otkrio je da ova nagrada znači da dobro radi svoj posao.

“Ujedno je to i potvrda da idem u dobrom smjeru i da tako nastavim. Ova nagrada u EU parlamentu ima veliku vrijednost i mogu reći da je dodjela bila prava kopija holivudske dodjele Oscara”, rekao je za Jutarnji list.

Nadalje kaže da mu je čestitalo puno ljudi iz njegove stranke, pa i šef SDP-a Peđa Grbin, kao i Karlo Ressler, iz suprotnog tabora.

“Unatoč tome što kolege iz HDZ-a to nikad ne bi izgovorili, ova nagrada ide na ponos svih dvanaest zastupnika i zastupnica iz Hrvatske”, rekao je Matić pa usput dodao da mu se nisu javili ni Plenković, a niti Milanović, što ne očekuje jer vjeruje da imaju drugog posla.

Na opasku da se čini kako se njegov rad više cijeni u EU parlamentu, nego na domaćoj političkoj sceni kaže:

“Znate kako je to – ‘nitko nije prorok u svojoj kući’, a i znam u šali reći da sam zahvalan ‘šatorašima’ jer sam i zahvaljujući njima upravo ovdje završio. Hvala Glogoškom, Medvedu i Klemmu…”, zaključuje Matić.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Screenshot/FB

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.