MATO PALIĆ ‘Ne odustane li Milanović od nepoštivanja odluke o covid potvrdama, bit će to državni udar‘

03.12.2021. 11:10:00

Ukoliko se to obistini, možemo reći da imamo predsjednika koji podriva ustavni poredak države Hrvatske, kaže ustavnopravni stručnjak

Ne odustane li predsjednik države, nakon što bude izmijenjen zakon o zaštiti građana od zaraznih bolesti, od nepoštivanja odluke o predočenju covid potvrda u svojem uredu, bit će to državni udar, ustvrdio je gostujući u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" ustavnopravni stručnjak Mato Palić.

- Doći će Inspektorat u dosta nezgodnu situaciju. Ako se to obistini, to vam je po nekoj definiciji državni udar. Dakle, to je korištenje vojske, i njega kao osobe koja je po slovu Ustava vrhovni zapovjednik na način da zabranjuje, dakle da on prenosi naredbu gospodinu Hranju, a onda on vojnicima, da ne puste nikoga u Pantovčak.

To nije vojni objekt. To nije vojarna. I ukoliko se to obistini, možemo reći da imamo predsjednika države koji, koristeći svoje ovlasti, jako dvojbeno s aspekta i zakonitosti i ustavnosti, kao osoba koja po Ustavu skrbi za usklađeno i stabilno djelovanje tijela državne vlasti, zapravo podriva ustavni poredak države Hrvatske - rekao je.

emisiji Hrvatskog radija je, između ostaloga, komentirao i izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, rekavši kako nikakva dvotrećinska većina glasova po njegovu mišljenju ne treba za njegovo donošenje.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Jutarnji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.