MEDIJI U SRBIJI OPET ŠIRE MRŽNJU: Nemojte ljetovati u Hrvatskoj, ustaše tuku i pljačkaju Srbe

28.07.2022. 07:00:00

ALO, srpski tabloid blizak Aleksandru Vučiću, u ponedjeljak je objavio tekst u kojem poziva Srbe da ne putuju na odmor u Hrvatsku. Pišu da je Hrvatska genocidna i nastavak NDH, da se u Hrvatskoj napada Srbe i mrzi Vučića, prenosi Priznajem.hr .

Tekst je objavljen pod naslovom “IDETE U HRVATSKU NA MORE I SKUPO PLAĆATE DA VAS BIJU Postoji još mračnija tajna koju ustaše pokušavaju da sakriju od turista.

Na početku teksta pišu da su pojedinci slogan kojim je Hrvatska turističku ponudu reklamirala u Srbiji – “Hrvatska – Tako lepa, tako blizu” promijenili u “Hrvatska – Tako lepa, tako blizu, tako genocidna”.

Iako se radi o šali, to je zapravo istina, piše Alo.

“Današnja Hrvatska je NDH drugi dio”

“Današnja Hrvatska država je nastala na temeljima NDH, poštuje iste vrijednosti koje su poštovale ustaše, osjeća istu onu konvertitsku mržnju prema Srbima koju su i oni osjećali i na svaki način pokušava umanjiti, sakriti i uništiti dokaze o genocidu nad Srbima, Židovima i Romima koji se dogodio tijekom Drugog svjetskog rata”, piše Alo i zaključuje: “Današnja Hrvatska je zapravo NDH drugi dio.”

Alo, koji je na glasu kao provučićevski tabloid, piše i da Hrvatima smeta Vučić jer “ima kičmu” i zato “što ih razobličava i pokazuje kakvi su stvarno, a ne kao prethodna vlast u Srbiji koja je preko svih medija pokušala spriječiti da se sazna istina o Hrvatskoj i o činjenici da se njihovi stavovi ne razlikuju od stavova onih koji su klali Srbe u NDH”.

“Hrvati bi zaklali Vučića kao i njegovog dedu”

Tabloid zatim proziva i bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića jer su on i njegovi ministri objavljivali fotografije s ljetovanja u Hrvatskoj.

“Sasvim je razumljivo što Hrvatima nedostaju takvi ‘beskičmenjaci’ da budu na vlasti u Srbiji. Zato Hrvati javno pričaju kako bi Vučića hapsili, a tajno misle kako bi ga i klali kao što su zaklali i njegovog dedu i mnoge rođake”, piše Alo.

Upozoravaju i Srbe da će im u Hrvatskoj automobil biti uništen zbog srpskih registracija, dok se u Srbiji takve stvari nikad ne događaju.

“To sasvim dovoljno govori o razlici između jedne ‘nacije’ koja je identitet izgradila na mržnji prema vlastitom porijeklu, konvertitstvu i krađi jezika i kulture, i nacije koja ima identitet koji stoji na čvrstim temeljima i kulturu i jezik koji su neprekinuti niz od vremena prvih srpskih vladara pa do danas.”

“Srbima nije nužno da mrze nekoga samo da bi se osjećali Srbima, dok s Hrvatima to nije slučaj”, piše u tekstu.

“Postoji opasnost da gazite po grobovima srpskih mučenika”

U slučaju da ovo nije dovoljno da odgovori građane Srbije od ljetovanja u Hrvatskoj, Alo piše i da “uvijek postoji opasnost da dok negdje uživate ili se kupate zapravo gazite po krvi i grobovima srpskih mučenika”.

Kao primjer navode otok Pag i Zrće, za koje kažu da su mjesto na koje odlaze mnogi srpski influenceri i poznate osobe.

“Za manje od dva mjeseca ustaše su na otoku Pagu i njegovim vodama ubili točno 8100 Srba i Židova. Talijani su našli spisak kada su zauzeli logor i zatvorili ga. Na plažama su noćima trajala silovanja i ubijanja žena i djevojčica srpske i židovske nacionalnosti. Sve je to šezdesetih godina bilo proglašeno za spomen-područje, ali je s obnovom NDH pod Franjom Tuđmanom i nasljednicima ‘zaboravljeno'”, piše tabloid.

Slično je i u drugim mjestima u Hrvatskoj jer skoro da nema jednog jedinog mjesta a da u njemu nije izvršen neki zločin nad Srbima, piše Alo.

“Ono što šokira je mazohizam nekih Srba koji s uživanjem idu tamo mada su svjesni ovih činjenica navedenih u tekstu. Najčešće pričaju da je to daleka prošlost, a kada dobiju batine onda svaljuju sve na pojedince i uporno ponavljaju kako će se opet vratiti u Hrvatsku”, piše u tekstu.

“Pivo na plaži je skuplje nego u Barceloni”

Jedino racionalno objašnjenje je da Srbi koji ljetuju u Hrvatskoj stvarno vole da ih netko tuče i ponižava na odmoru, piše Alo i dodaje: “No, ako je tako, onda mogu naći neko mjesto gdje ih barem neće usput i opljačkati i ‘klempaviti’ naplaćujući im pivo na plaži skuplje nego u Barceloni, a hranu kao da nisu morski plodovi, nego suho zlato”, piše Alo.

Tekst zaključuju rečenicom: “Hrvatska – tako blizu, tako skupa i tako genocidna.”

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Izvorni autor: Index.hr/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.