MEĐUGORJE POD ALARMOM: Korona napala samostan, časne sestre u teškom stanju!

01.04.2020. 16:54:00

U samostanu u Miletini kod Međugorja, koji je u karanteni, još su četiri časne sestare zaražene virusom Covid-19. Kako se doznaje gotovo sve časne sestre starije životne dobi pokazuju znakove bolestin a testiranja su u tijeku.

Jedan restoran im dostavlja hranu, pruža im se liječnička skrb koliko je moguće u ovakvim uvjetima. Sve imaju visoku temperaturu i lošeg su općeg stanja, piše Slobodna Dalmacija.

“Stanje u Čitluku, točnije u Međugorju je alaramantno, jer u samostanu imamo 23 časne sestre, dugo su bile zajedno i jedna veći broj njih pokazuje simptome bolesti izazvane korona virusom, pa su primljene na odjel u mostaru bolnicu, rekao je dr. Nermin Avdić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo hercegovačko-neretvanske županije na press konferenciji na Kriznog stožera, održanoj danas u Mostaru.

Rečeno je kako su uspjeli Mostar i Konjic donekle staviti pod kontrolu ali skok se dogodio u Čitluku.

“Većina časnih sestara pokazuje simptome bolesti. Pet, šest njih ima visoku temperaturu i slijedi njihovo testiranje na Covid-19. To nam je veliki problem jer je samostan zatvorena zajednica gdje se bolest brzo širi”, rekao je dr. Avdić.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.