Medved je 'bocnuo' Milanovića zbog BiH: 'Razlika je njegov diletizam i politika Plenkovića'

22.03.2024. 12:56:00

'ČESTITKE SVIMA'

Europska unija u četvrtak je odlučila kako će otvoriti pristupne pregovore s Bosnom i Hercegovinom

I ovaj vanjskopolitički uspjeh pokazuje razliku između državničke politike Andreja Plenkovića i diletizma Zorana Milanovića, koji je svojim istupima kao predsjednik RH jedino činio štetu Hrvatskoj i hrvatskom narodu u BiH, napisao je na društvenim mrežama ministar branitelja Tomo Medved, piše 24sata.

Bio je to njegov odgovor nakon što su čelnici Europske unije u četvrtak odlučili o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom i pozvali Komisiju da pripremi pregovarački okvir.

- Čestitke svima koji utiru europski put BiH - poručio je Medved.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je rekao odmah po usvajanju odluke da je na njegov prijedlog uvrštena rečenica da se pozove Europsku komisiju da pripremi pregovarački okvir koji će potom usvojiti Vijeće.

- Ovo je bio veliki dugogodišnji politički napor, najprije emancipirati temu Bosne i Hercegovine i staviti je na dnevni red EU-a, zatim emancipirati pitanje ravnopravnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda i osigurati da se svi važni, zahtjevni institucionalni koraci donesu, i u tome smo uspjeli - poručio je.

Milanović: 'Sve je moglo početi i ranije'

- Pregovori EU s BiH mogli su početi puno prije da je Hrvatska proteklih godina imala Vladu i premijera s imalo političke odvažnosti i državničke mudrosti. No, Hrvatska je za premijera imala - i još kratko će imati - Andreja Plenkovića, političku kukavicu i karijernog kalkulanata, koji se ni u jednom pogodnom trenutku - a bilo ih je na pretek - nije usudio pisnuti ili, ne daj Bože, zamjeriti briselskim elitama - priopćio je Milanović.

Izvor: 24sata/Foto: Hina/Prigorski.hr/montaža PDN

Izvorni autor: PDN/24sata/Ivan Štengl

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.