MEDVED NAKON SASTANKA: Većina objekata su neuporabljivi ili privremeno uporabljivi, statičari su do sada pregledali preko 15 tisuća objekata

12.01.2021. 16:53:00

Šef kriznog stožera Tomo Medved nakon sastanka s načelnicima i gradonačelnicima potresom pogođenih područja dao je izjave za medije.

Medved je kazao da su imali niz sastanaka s županijom, ali i gradovima i općinama.

Rekao je da se pomoć ljudima pruža od početka, a da će se potpora pružiti i gospodarstvenicima da bi i oni što prije pokrenuli svoja poslovanja.

Medved je ukazao i na uvjete rada u kojima rade, a to su stalni potresi koji se javljaju na području Sisačko-moslavačke županije.

Zaprimljeno je preko 35 tisuća zahtjeva za preglede objekata, a statičari su do sada pregledali preko 15 tisuća objekata.

“Tu je veliki broj objekata koji su neuporabljivi ili privremeno uporabljivi”, rekao je.

“Obiteljima koje su izgubile domove, u prioritetu osiguravamo privremeni smještaj”, rekao je.

Započet je i proces uspostave kontejnerskog naselja u Petrinji i Sisku, rekao je.

“Naše interventne snage su danonoćno na terenu, posebice sada kada je hladno vrijeme”, kazao je.

Objasnio je i kako od jučer funkcionira sustav raspodjele hrane, koju je preuzela državna tvrtka Pleter.

“Želim se zahvaliti našim vrijednim ugostiteljima, oni i dalje rade na svojim punktovima. Do kada će raditi, to ovisi o njima”, istaknuo je Medved.

Ministar je kazao kako sve dobro funkcionira na terenu te je zagarantirao građanima da će njihovo zbrinjavanje biti najvažnije, pošto nam dolaze hladniji dani.

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: Ines Brežnjak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.