Medved: Nema nikakvih prijetnji ni opstruiranja kandidata iz Kovačeva tabora

20.02.2020. 15:16:00

Ministar branitelja i Plenkovićev kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a Tomo Medved odbacio je u četvrtak optužbe iz konkurentskog tabora Mire Kovača da se njihovim pobornicima prijeti i opstruira prikupljanje potpisa za kandidature za unutarstranačke izbore 15. ožujka.

Prikupljanje potpisa za kandidature protječu u skladu sa Statutom i svim aktima koji su bili dostupni javnosti u trenutku raspisivanja izbora, ustvrdio je Medved u izjavi novinarima u Hrvatskom saboru.

Na pitanje ima li opstrukcija i prijetnji, kako navode u suparničkom taboru, Medved odgovara  kako nigdje nije primijetio nikakav problem. “Štoviše, s obzirom na to da sam često na terenu, vidim da se cijela procedura odvija upravo onako kako je predviđeno Statutom”, naglasio je.

“Odbijam sve teze glede bilo kakvog remećenja, odnosno, onemogućavanja postupaka svih kandidata. Pozivao sam i prije raspisivanja izbora sve članove koji smatraju da imaju odgovarajući program da se kandidiraju i očekujem da ćemo se s 15. ožujka, nakon izbora sjesti, čestitati pobjednicima i zajedno osnaženi pripremati za parlamentarne izbore”, poručio je Medved.

Ministar obrane Damir Krstičević, koji vodi Plenkovićev stožer, prije nekoliko dana izvijestio je da je prikupljeno puno više potpisa nego što je potrebno za njihove kandidature, dodao je Medved.

Kaže kako među članstvom ne vidi nikakav oblik straha, a svatko ima pravo, mogućnost i dostupnost prikupljanja potpisa, pogotovo zato što svaki član može dati potpise za više kandidata. Stoga, dodao je, očekujem da će oni koji su se kandidirali prikupiti dovoljan broj potpisa, a članstvo će prepoznati najbolje kandidate.

Ni na kakav način sve ovo što se dogodilo s državnim odvjetnikom ne dovodimo u vezu s procedurom unutarstranačkih izbora, odgovorio je Medved na pitanje o aluzijama Plenkovićeva izazivača Mire Kovača da se premijer Jelenićevom smjenom želi prikazati borcem protiv masona i na taj način približiti Katoličkoj crkvi.

Izvor: Nacionalno.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.