Medved otklonio sumnje: ‘Intenzivno se radi na ponovnom uvođenju vojnog roka’

22.01.2024. 14:28:00

Da se na ponovnom uvođenju vojnog roka intenzivno radi i analiziraju obvezni segmenti jer je riječ o složenom procesu rekao je u ponedjeljak ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, prenosi 7dnevno.

Istaknuo je kako će u sljedećim tjednima izaći pred javnost s prijedlogom rješenja.

“Sigurnost je proces koji se stalno sagledava, sigurnosni rizici i odgovori na njih sve su vrijeme prisutni”, rekao je Medved novinarima nakon obilježavanja 31. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenice.

‘Pitanje vojnog roka je stalno prisutno’

Dodao je kako Vlada svakodnevno radi na jačanju sigurnosnih sastavnica i sustava domovinske sigurnosti, a pitanje vojnog roka je stalno prisutno.

Podsjetio je da je Hrvatska zadržala dragovoljni vojni rok.

Ministar je pozvao mladiće i djevojke da se jave na dragovoljno služenje vojnog roka.

Rekao je kako je na Vladi i njegovom ministarstvu osmišljavanje modula kako motivirati mlade za to.

“Što se tiče obveznog segmenta, to detaljno analiziramo, uvažavajući okolnosti i postignuća koja bismo time imali, ali vodeći računa i o gospodarskom segmentu i financijama. Radi se o složenom procesu pa me čude određeni ljudi kad vrlo brzo izbacuju rješenja”, naglasio je Medved.

Na kraju je rekao kako će Ministarstvo obrane predložiti Vladi module koje bi ugradili vezano za pripremu mladih, bilo da je riječ o postupanjima zbog posljedica klimatskih promjena, elementarnih nepogoda, stanja katastrofa ili ratnih ugroza.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Zvonko Kucelin/Hina

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.