Medved pojasnio zašto neće doći do spajanja njegovog resora s Ministarstvom obrane i otkrio koliko ćemo imati ministara

14.07.2020. 07:12:00

Ministar branitelja Tomo Medved zadržat će svoj resor i u narednih četiri godine.

Od prvotnih spekulacija da će se Ministarstvo obrane i Ministarstvo branitelja stopiti u jedno se odustalo, a Medved je u HRT-ovom Dnevniku pojasnio zašto.

"Hrvatska demokratska zajednica i Andrej Plenković i u ovoj prigodi odašilju snažnu poruku braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata koliko je važan njihov doprinos u stvaranju domovine i kroz ostavljanje resora da u kontinuitetu uspostavljamo kvalitetne odnose s njihovim predstavnicima", kazao je Medved. Ministarstvo obrane, pojašnjava, ima nove i drugačije izazove ponajviše usmjerene prema obuci, osposobljavanju i nabavci moderne suvremene tehnologije, međunarodne misije i operacije.

"Još uvijek, s obzirom na veliki broj neriješenih pitanja i poteškoća koji su i prije mandata 2016. bili nagomilani, učinjeni su ogromni iskoraci, no još uvijek postoje izazovi poput pronalaska nestalih osoba, rješavanja pitanja civilnih žrtava te rješavanja pitanja skrbi o zdravlju branitelja i smatram da je nužno potrebno zadržati ovaj resor i kontinuirano se odnositi prema njima", mišljenja je ministar.

Uz posao ministra, Medved će biti i novi potpredsjednik buduće Vlade te je kazao da će "dati sve od sebe".

Nije mogao potvrditi tko će biti pak novi ministar obrane, rekavši kako se razmišlja između više osoba, ali je najavio da ćemo do kraja tjedna znati sva imena.

Isto tako nije mogao reći koliko će Hrvatska u drugoj polovici 2020. imati ministarstava, rekavši tek da možemo očekivati "između 15 do 18" njih.

Izvor: direktno.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: bkk

Autor: