Medved: U subotu useljenje prvih korisnika u kontejnersko naselje u Glini

25.03.2021. 15:42:00

Na području Gline završeno je postavljanje kontejnerskog naselja od 38 stambenih kontejnera i u subotu se useljavaju prvi korisnici, a dva kontejnerska naselja planirana su i u Sisku te Mošćenici, najavio je u četvrtak načelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa Tomo Medved.

Na skladištu u Lekeniku spremne su 122 mobilne stambene jedinice od kojih planiramo uspostaviti dva kontejnerska naselja sa 60 kontejnera u Sisku i 38 u Mošćenici, naveo je Medved u redovitom izvješću o stanju nakon potresa na sjednici Vlade.

Dodao je kako je dosad ukupno postavljeno 1770 kontejnera i mobilnih kućica, a na električnu energiju priključena su 2043 objekta.

Za prioritetno uklanjanje objekata do sad je prijavljeno ukupno 557 objekata, od toga u Sisačko-moslavačkoj županiji 513, u Karlovačkoj 24 i Zagrebačkoj županiji 20. Dosad je definirano 90 prioritetnih objekata na području Petrinje, 92 na području Siska i 49 na području Gline.

U Petrinji daljnje uklanjanje objekata, u Sisku počinje uklanjanje kuća

Medved je izvijestio da u Petrinji nastavljaju s uklanjanjem objekata koji predstavljaju opasnost za sigurnost i zdravlje ljudi, a u Sisku započinju proces uklanjanja oštećenih obiteljskih kuća koje će biti uklonjene aktivacijom okvirnog sporazuma Državnog inspektorata nakon izvršenja pripremnih radnji.

Za obnovu je zaprimljeno 6068 zahtjeva.

Na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije prijavljeno je ukupno 40.435 oštećenih objekata, pregledano ih je 37.276, odnosno 92,18 posto. Objekata s crvenom oznakom je 4517, sa žutom 8027, a zeleno je 24.732 objekata.

Preliminarni brzi pregledi odvijaju se planiranom dinamikom i za pregled je ostalo još 202 objekta te je završetak ove aktivnosti planiran 28. ožujka, najavio je Medved.

Sanirano je 30 bunara u mjestima gdje nije moguće osigurati priključak na vodovod, a tijekom ovoga tjedna podijeljeno je 28 tona hrane, više od 25 tisuća toplih obroka i više od 9000 suhih obroka.

Izvor: Nacionalno.hr

Izvorni autor: Nacionalno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.