Medvedev opet prijeti: Tužno je. Predviđanja apokalipse su sve bliže

29.08.2023. 16:13:00

Medvedev smatra da je riječ o “profinjenom casus belli”, a za Rusiju to znači “mogućnost da djeluje u okviru ius ad bellum (lat. “pravo na rat”) protiv bilo koga i svakoga u zemljama NATO-a”

Pristanak Zapada na napade Kijeva na Krim je casus belli (na latinskom povod za rat) i daje Moskvi priliku da djeluje protiv svih i bilo koga u NATO-u, smatra zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije i bivši predsjednik Dmitrij Medvedev.

“Ukrajinski kriminalci objavili su da su ovlašteni napadati sve što je rusko, primjerice, na Krimu. Ako je to istina (a sada nema razloga sumnjati u to), onda je to izravan pravno značajan dokaz sudioništva Zapada u ratu protiv Rusije na strani države Stepana Bandere”, napisao je Medvedev u svom Telegramu.

Medvedev smatra da je riječ o “profinjenom casus belli”, a za Rusiju to znači “mogućnost da djeluje u okviru ius ad bellum (lat. “pravo na rat”) protiv bilo koga i svakoga u zemljama NATO-a”.

“Tužno je. Predviđanja apokalipse su sve bliže”, rekao je, prenosi Večernji list.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: snimka zaslona

Izvorni autor: PDN/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.