Medvedev prijeti nuklearnim oružjem: “Ovo sigurno nije blef”

27.09.2022. 10:50:00

Dmitri Medvedev, bivši predsjednik Rusije te zamjenik šefa ruskog Vijeća sigurnosti, ponovno spominje nuklearno oružje.

“Naši neprijatelji vole davati bahate izjave. Koriste pojmove sloboda, demokracija i misija, a to je zapravo samo verbalni proljev. Fontane proljevaste demagogije, uz zlobnu kreštavu retoriku, postale su davno provjereno oružje anglosaksonskog svijeta kojim zasipaju ostatak čovječanstva u pokušaju obrane svoje isključivosti i prava na vladanje svijetom”, započeo je Medvedev u novoj objavi na svom kanalu na Telegramu.

Osvrnuo se i na izjave zapadnih čelnika, poput predsjednika SAD-a Joe Bidena i britanske premijerke Liz Truss, o ruskim nukleranim prijetnjama.

“Oni traže da Rusija makne ruku s nukleranog gumba. Zajedno nam neprestano prijete “zastrašujućim” posljedicama ako Rusija upotrijebi nuklearno oružje. A londonska teta, mlada u umu, potpuno je spremna odmah započeti razmjenu nuklearnih udara s našom zemljom”, naveo je.

“Opet moram podsjetiti – za one gluhe koji čuju samo sebe – Rusija ima pravo upotrijebiti nuklearno oružje ako je to potrebno, u unaprijed određenim slulajevima”, ističe Medvedev.

Dodaje da Rusi imaju pravo koristiti nuklearno oružje ako su oni ili njihovi saveznici pod nuklearnim napadom ili ako agresija konvencionalnim oružjem ugrozi opstanak naše države.

“Osim toga, učinit ćemo sve da spriječimo pojavu nuklearnog oružja kod naših neprijateljski raspoloženih susjeda”, dodao je Medvedev i naveo da se to odnosi i na Ukrajinu.

“Oni razumiju da ako prijetnja Rusiji prijeđe utvrđenu granicu opasnosti, morat ćemo odgovoriti. Bez ičijeg dopuštenja, bez dugih konzultacija. I to definitivno nije blef”, ponovio je riječi ruskog lidera Vladimira Putina.

On tvrdi da NATO ne bi reagirao ako bi Rusija upotrijebila “najstrašnije oružje” u Ukrajini jer je savezu bitniji London, Washington i Bruxelles nego Ukrajina. “Prekomorski i europski demagozi neće stradati u nuklearnoj apokalipsi i stoga će progutati korištenje bilo kakvog oružja u sadašnjem sukobu.”

Izvor: n1/ Foto: Afp

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.