Meteorolozi nam šalju signal: Pazite se, stiže toplinski val!

09.08.2020. 10:04:00

Na Jadranu pravo ljeto, uz obilje sunčanog i vrućeg vremena, a od nedjelje i opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje zbog razmjerno visoke temperature tijekom noći

Za razliku od prvog kolovoškog tjedna – u drugom će biti manjih i rjeđih meteoroloških nevolja. Prevladavat će sunčano i vruće, osobito na Jadranu, gdje će opet postojati opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje.

U kopnenom će području gotovo svakodnevno biti poslijepodnevnih lokalnih razvoja oblaka, a samo rijetko i pljuskova s grmljavinom, uglavnom u gorju i Posavini.

Ujutro će biti mjestimične kratkotrajne magle, većinom po kotlinama i uz vodene površine. Na Jadranu će olujnih udara bure biti samo mjestimice, uglavnom podno Velebita”, najavljuje za HRT meteorolog Zoran Vakula.

Foto: Screenshot HRT

Foto: Screenshot HRT
Idućih dana na kopnu ponovno pretežno sunčano i vruće. Uz umjeren razvoj dnevne naoblake, samo ponegdje može biti rijetkih pljuskova, i to uglavnom na istoku i u gorskim krajevima. 

Na Jadranu pravo ljeto, uz obilje sunčanog i vrućeg vremena, a od nedjelje i opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje zbog razmjerno visoke temperature tijekom noći.

U nedjelju na krajnjem jugu, a u utorak na sjeveru mala vjerojatnost za poneki pljusak. Vjetar uz obalu slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Izvor: 24sata/ Foto: Facebook/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.