Migranti iz Maroka izboli državljanina BiH, situacija u Bihaću izmiče kontroli: ‘Ovo je neizdrživo‘

04.01.2021. 20:33:00

Policija u Bihaću privela je troje ilegalnih migranata koje povezuje s napadom u kojemu je teško ozlijeđen državljanin BiH, potvrđeno je u ponedjeljak dok traje istraga o incidentu koji je uznemirio javnost.

"Tri državljana Maroka, dvije muške i jedna ženska osoba su pozvani u prostorije policijske postaje u Bihaću. Trenutno se s njima obavljaju informativni razgovori", kazao je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić.

Migrante koji su privedeni policija je zatekla na mjestu na kojemu je u nedjelju navečer ozljeđen 34-godišnji muškarac. Utvrđeno je kako je kako su mu u predjelu trbuha nožem nanesene teške ozljede.

Liječnici u županijskoj bolnici u Bihaću bore se za njegov život.

Prema informacijama koje su prenijeli lokalni mediji policija je intervenirala nakon obavijesti o sukobu u naselju Prekounje. Tamo je niz napuštenih zgrada u kojima migranti borave, a nejasno je kako je došlo do incidenta koji se dogodio u razdoblju pojačanih napetosti prouzročenih činjenicom da stotine ilegalnih migranata u Bihaću i okolici borave na otvorenome bez ikakva nadzora jer za njih nema mjesta u prihvatnim centrima.

Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Nermin Kljajić kazao je kako je taj indicent potvrda brojnih upozorenja da stanje može lako izmaknuti kontroli te kako su do sada zabilježene tisuće izgreda koji se mogu povezati s migrantskom krizom.

"“Ako vam netko počini tri tisuće kaznenih djela, prekršaja i izgreda u županiji, slobodno se kreće bez identifikacijskog dokumenta, sve su to argumenti da migranti jesu sigurnosna prijetnja za BiH. U situaciji da ne znamo tko su i što su, ne možemo zagovarati apsolutneslobode već Služba za poslove sa strancima treba maksimalno ograničiti njihova kretanja. Ne vjerujem da se u zemljama EU-a mogu slobodno kretati oko 22 sata, kada se je pokušaj ubojstva dogodio”, kazao je Kljajić za portal Raport.

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Hina/Elvis Barukčić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.