Krijumčari migranata otkriveni u Karlovcu: U automobilu petorica, u kombiju čak 20 ljudi

19.05.2023. 16:21:00

CRNA KRONIKA

Trojica muškaraca u dobi od 30, 37 i 40 godina istraživani zbog krijumčarenja migranata u Karlovcu

Karlovačka policija provela je kriminalističku istragu nad trojicom muškaraca u dobi od 30, 37 i 40 godina zbog sumnje u krijumčarenje migranata kroz Hrvatsku, piše Dnevnik.hr.

U srijedu su policajci u mjestu Tušilović zaustavili automobil s bosansko-hercegovačkim registarskim oznakama, kojim je upravljao 37-godišnji državljanin BiH. Na suvozačevom mjestu sjedio je 30-godišnji državljanin Rusije, dok su u vozilu prevozili pet stranih državljana.

Također, u srijedu na području općine Cetingrad policajci su pokušali zaustaviti kombi austrijskih registarskih oznaka upotrebom svjetlosnih i zvučnih signala, ali vozač je pobjegao. Nakon nekog vremena, vozač je napustio kombi i dao se u bijeg u šumu. Policajci su ga kasnije pronašli i uhitili.

Ispostavilo se da je uhićeni muškarac 40-godišnji državljanin Litve, koji je u kombiju prevozio 20 stranih državljana iz Turske i Iraka. Ti migranti su ilegalno ušli u Hrvatsku te zatražili azil.

Svi osumnjičeni za krijumčarenje migranata su podneseni kaznenu prijavu. Nadalje, 40-godišnjak iz Litve će biti prijavljen i zbog vožnje kombijem s nepripadajućim registarskim oznakama, a također će biti sankcioniran i zbog počinjenih prometnih prekršaja.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/M.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.