Migrantu koji je ubio tri žene u Njemačkoj neće se suditi: ‘Mentalno je nestabilan’

22.07.2021. 08:02:00

Somalijskom migrantu koji je u lipnju izbo tri žene i ranio još sedmero osoba u Würzburgu u Njemačkoj, neće se suditi jer je, kažu psihijatri, u vrijeme zločina bio mentalno neuračunljiv. Psihijatrijski stručnjaci tvrde da je 24-godišnjak bio poremećenog mentalnog stanja zbog psihičkih problema te ga se stoga ne može sudski goniti. Istražni sudac ovo je potvrdio smjestivši izbjeglicu u psihijatrijsku ustanovu, prenosi Remix.

Ostaje nejasno jesu li religijska uvjerenja igrala ulogu u zločinu koji se dogodio 25. lipnja, kažu iz Bavarskog ureda za kriminalistiku i ureda javnog tužitelja u Münchenu. Prema toksiloškom izvješću, Somalijac nije bio pod utjecajem droge ili alkohola.

Niti na jednom od dva mobilna uređaja u njegovu vlasništvu nisu pronađeni propagandni materijali ili ekstremistički sadržaj. Ne postoje ni indikacije da je napadač imao pomagača, niti je da je itko unaprijed znao što će imigrant učiniti, navodi se.

Podsjetimo, migrant je u središtu Würzburga izvršio je napad na njemu nepoznate osobe. Tri su žene smrtno stradale, a petero drugih je zadobilo ozlijede opasne po život. Još je četvero ljudi pretrpjelo manje ozlijede.

Prema iskazima svjedoka, napadač je tijekom nastraja dvaput uzviknuo “Allahu ekber”, frazu koju radikalni muslimani koriste kao poziv na borbu i tako obešćašćuju riječi kojima se muslimani diljem svijeta služe već stoljećima.
Osumnjičeni Somalijac prvi je puta registriran u Njemačkoj 2015. godine. Otada je više puta doživljavao probleme s mentalnim zdravljem. Naposlijetku živio je u skloništu za beskućnike u Würzburgu.

Izvor: Narod

Izvorni autor: dg/Foto: Snimka zaslona, Fah; fotomontaža: Narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.