MILANOVIĆ: “Andrej i ja ćemo biti najbolji prijatelji”, rekao i što će biti s Titom…

07.01.2020. 12:50:00

– Nazvao me i Andrej Plenković i gospođa Grabar-Kitarović. Jučer sam odgovarao na poruke, razgovarao s ljudima u Europi, svijetu… – rekao je Milanović, piše N1.

Zvao ga je i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i s njim je razgovarao, kaže, pola sata. Rekao je i kako će s premijerom Plenkovićem biti ‘najbolji prijatelj koliko je to moguće’.  Inače je u predizbornoj kampanji predbacio Kolindi Grabar-Kitarović razgovore  s Erdganom za kojeg je rekao da “nije demokratski lider”. Danas se hvali razgovorom s njim!

Ne znam što znači tvrda kohabitacija, treba pogledati Ustav – komentirao je Plenkovićevu izjavu u izbornoj noći te dodao kako će se sastati ‘ovih dana’. Za razliku od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Milanović neće izmještati ured jer je za njega ‘to stvar ukusa’. Još uvijek aktualnu predsjednicu će predložiti za veleposlaničko mjesto. – Nije odgovorna za nikakva kaznena djela i bila je predsjednica – rekao je.

Nakon što je izabran, odmah se pojavilo i pitanje hoće li vratiti Titovu bistu na Pantovčak koju je Kolinda Grabar-Kitarović izmjestila. – Pantovčak nije muzej. Hrvatski predsjednici su četvero. Ovo ranije možemo ići do kralja Tomislava – rekao je. Rekao je i kako će njegovi savjetnici biti iskusni ljudi, no da ne zna hoće li među njima biti i bivši šef SOA-e Dragan Lozančić. – On je aktivan u nekakvim međunarodnim institutima. Ima prilično visoku reputaciju, pitanje je isplati li se to njemu – kaže Milanović.

Za Vučića je rekao da ga nije zvao. “Razgovarao sam s dosta ljudi iz regije, zvao me jučer navečer i predsjednik Erdogan, pola sata smo razgovarali. Vučić nije, nema veze. Sve što sam rekao je faktografski točno, radit ćemo posao, radi se o odnosima država, u onoj mjeri u kojoj predsjednik može i smije. Imat ću svoje inicijative, ali ću se prethodno konzultirati s Vladom. Neću ih zaskakati, bio sam s one strane ograde, znam kako je kad netko igra prljavo”.

Na pitanje o posjetu BIH rekao je, “Ne znam, nije još odlučeno i možda nije ni bitno, ali možda regija. Bruxelles, zašto? Tamo sve znam“.

Komentirao je BiH gdje su birači uglavnom dali povjerenje Kolindi Grabar-Kitarović.

“Nisam dobio ništa glasova, kad bih to uzimao osobno, nikad ne bih ni išao dolje. Rekao sam da ću bez obzira na glasove i novac taj posao raditi srčano. Na kraju krajeva, ja sam nekim podrijetlom iz Livna”.

Na upit hoće li seliti ured, odgovorio je: “Nažalost, ostajem na Pantovčaku, ne mogu ured preseliti ovdje”.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.