Milanović i Banožić bez pozdrava na Plesu

25.05.2022. 15:47:00

ZAGREB, 25. svibnja 2022. (Hina) - Predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Marijo Banožić u srijedu se na Plesu prilikom preuzimanja dva helikoptera koji su donacija SAD-a nisu ni pozdravili, što je Milanović u izjavi novinarima prokomentirao riječima da je Banožić potrošio sav kredit kod pristojnih ljudi.

Upitan nakon primopredaje helikoptera o tome da nije bilo nikakve komunikacije između njega i ministra obrane te da se nisu ni pozdravili, Milanović je rekao: "Ne nismo, ministar je potrošio sav kredit kod pristojnih ljudi. Krši zakon, maltretira ljude, terorizira branitelje, ratne heroje, tjera ljude u  mirovinu na kriminalan način".

A najveći je problem što bi Banožić trebao biti predmet istrage, ponovno je istaknuo Milanović, zbog postupaka u vrijeme kad je bio ministar državne mirovine.

"Ni za koga nikad nisam na ovakav način govorio, ali neke stvari su očite. Sve je jasno i zato je to opasno za sustav", rekao je predsjednik Republike te ministru Banožiću, koji je u tom trenutku bio na letu u helikopteru, poželio siguran let.

U subotu se obilježava Dan oružanih snaga RH za koji Milanović, kao predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, organizira tradicionalni prijem i dodjelu odlikovanja, a Ministarstvo obrane organizira svečanu akademiju, pa su novinari pitali Milanovića postoji li mogućnost da u povodu toga dana budu zajednički na nekom događaju.

Ministar obrane i ja nismo ista kategorija, odgovorio je Milanović. "Nemojte uspoređivati neusporedivo, ne mene i tog Banožića, nego predsjednika i ministra – to nije isto. Ustav ne govori ništa o ministru", rekao je Milanović.

Objasnio je da on kao vrhovni zapovjednik organizira prijem u 18 sati na koji su svi pozvani, a Ministarstvo organizira akademiju u 12 sati.

"To (akademija) je nižeg ranga. To nije ista kategorija. Ja sutra mogu odlučiti da prijem bude u 12 sati, tako da bi u tom slučaju propala akademija, ali to se naravno neće dogoditi jer takav pacijent nisam. Ali zato ministar inzistira da misa bude u 19 sati, na koju ljudi ne stignu. To je ta ljudska zloća", rekao je Milanović.

(Hina)

Izvorni autor: HINA/Foto: HINA/ Damir SENČAR/ ds

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.