Milanović Litre poručio Jeleni Veljači: Ako ste Vi spasitelji našega društva loše nam se piše

04.04.2021. 22:47:00

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre traži očitovanje državnih službi nakon smrti dvoipolgodišnje djevojčice, a drži da neki tu tragediju koriste za promicanje ideoloških stavova te je prozvao Jelenu Veljaču za zazivanje kaznene odgovornost bez dokaza.

“Očekujem da se sve nadležne državne službe oko djevojčice očituju kako je do ovoga došlo i tko je sve odgovoran za ovaj gnjusni čin. Kao saborski zastupnik učinit ću sve što je u mojoj moći da se kazne svi odgovorni”, napisao je u nedjelju navečer Milanović Litre u objavi na Facebooku.

Dodao je kako je ovogodišnji Uskrs obilježila tragedija koja prkosi svakoj logici i razumu – smrt djevojčice kojoj je, kao je naveo, “nasilno i neljudski ugašen život od strane monstruma koji imaju obraza nazivati se roditeljima”.

“Kao društvo i država moramo osuditi i kazniti ovakve ‘roditelje’, ali i sve one čiji su propusti doveli do ovog tragičnog događaja. Želim da Hrvatska kažnjava odgovorne”, rekao je i poručio da jedino osobnom odgovornošću možemo stati na kraj ovakvim i sličnim tragičnim događajima.

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre smatra kako su “neki ovu tragičnu priliku iskoristili kako bi promovirali svoje ideološke stavove”, a za to je, između ostalih, prozvao glumicu i jednu od osnivačica inicijative “Spasi me” Jelenu Veljaču.

Ustvrdio je da Veljača “zaziva kaznenu odgovornost i kažnjavanje svih uključenih bez ikakvih dokaza”.

“Naravno da pravda mora biti zadovoljena i kazna izrečena za sve odgovorne što je djetetu nasilno oduzet život. To se i očekuje od države koja bi trebala biti uređena”, istaknuo je Milanović Litre. Ali, kako je naveo poručujući Veljači, “ono što VI zagovarate jest društvo i sud u kojem ćete VI odlučivati tko je kriv, što je nedopustivo”, ocijenio je. “Ako ste Vi spasitelji našega društva ili naznaka onoga što će biti, loše nam se piše”, poručio je Milanović Litre.

Naime, Veljača je u nedjelju najavila kako će Inicijativa u utorak na sastanku s ministrom Josipom Aladrovićem tražiti da se zabrani da djeca žive s osuđenim nasilnicima. Tražit će, kako je navela, i “otkaz i oduzimanje licenci i/ili dozvole za rad cijelom ‘stručnom’ timu iz Nove Gradiške”. Poručila je kako “osobno misli da se mora vidjeti ima li šanse da tim kazneno odgovara. Nisam pravnica, ali sam majka i čovjek i mislim da je njihov propust za zatvor”, izjavila je Veljača. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar/screenshot

Izvorni autor: HINA/Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.