Milanović ne odustaje: Opet je Saboru predložio Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda

18.06.2021. 09:15:00

Milanović ne odustaje od kandidiranja Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.


Podsjetimo, proteklih nekoliko mjeseci traje izborna trakavica za mjesto predsjednika Vrhovnog suda. Milanović je prvotno predložio svoju kandidatkinju, Zlatu Đurđević, a vladajući se s tim prijedlogom nisu slagali.

U utorak, 8. lipnja saborski Odbor za pravosuđe nije niti jednom kandidatu dao pozitivno mišljenje. Na poziv su u Sabor došli Zlata Đurđević, Lana Petö Kujundžić, Snježana Rizvan i Šime Savić, dok je Boris Vuković odustao od kandidature. Najviše pitanja u gotovo tri sata dobila je Đurđević, favoritkinja predsjednika Zorana Milanovića.

Iz Ureda predsjednika danas su izvijestili kako je Milanović ponovno predložio Zlatu Đurđević, profesoricu sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, za predsjednicu Vrhovnog suda. Kako će se ova trakavica dalje odvijati, ostaje da se vidi.

Izvor: dnevnik.hr/Foto:fah

Izvorni autor: dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.