Milanović opet komentirao aferu Janaf, a potom se okomio na Daliju Orešković i Marijanu Puljak

29.09.2020. 18:06:00

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara povodom Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja. Nakon sjednice dao je izjavu novinarima, ponovno komentiravši istragu u slučaju Janaf

'Mi smo tamo otišli dva dana nakon potresa... ministri su tamo dolazili zna se u kakvom kontekstu, zna se u kakvom kontekstu ja... No nemojmo biti ometači. Svatko može biti izvrgnut pitanjima, pa i ja, dapače', rekao je Milanović, komentiravši svoj odlazak u Kovačićev 'Klub'

Ponovio je da je premijer Andrej Plenković morao znati da se Kovačevića istražuje, kao i Josipu Rimac.

'Premijer je šef vlasti, ne samo simbolički, on je morao znati. Apsolutno mora znati. Ja zaista nisam provokator. Idemo se koncentrirat na bitno, premijer i ministar unutarnjih poslova moraju znati takve stvari. U Njemačkoj ministar daje i pisane upute', kazao je Milanović.

Upitan da komentira današnji performans Marijane Puljak i Dalije Orešković, kazao je: 'To ću preskočiti, da tim samodopadnim i zavidnim osobama ne bih davao na važnosti. Parafrizirat ću nešto iz pučke mitologije - 'drumovi će poželjeti Turaka, ali Turaka više biti neće'. Sabor će poželjti Pernara, kakvih provokatora sve ima', rekao je.

Kazao je da SOA nije mogla znati da je bivši šef Janafa Dragan Kovačević pod istragom. 'Kako su u SOA-i to mogli znati? Jedino da imaju gataru, koja će reći ovaj čovjek - vidim putovanje i za tri mjeseca će biti pod istragom', rekao je Milanović.

Ponovio je i da je premijer morao znati za istragu protiv Josipe Rimac. 'Naravno da je morao znati da istaknuta državna tajnica krade novac. Pa ne može to premijer ne znati. Ugledajmo se na one koje stalno pozivamo za primjer, posebno njihovo sjajno pravosuđe, kako oni to rade. To je iskustvo koje se gradi godinama, a kod nas se ljudi ponašaju kao da su jučer iz torbe ispali', rekao je Milanović.

Komentirao je i pucanje mjera i opet spomenuo cijevi. 'Zato što traju 10 godina. Ako ne mijenjate cijevi u kući 100 godina pa puknu. Plin pukne. Treba ispitati u istrazi, 20 svjedoka koji su nekog dana bili tamo, to je nemoguće. Nakon toga, izgleda da je prošlo 40 dana da je šef Janafa, koji ne bi trebao biti loše društvo, stavljen pod mjere. 40 dana nakon te inkriminirane radnje je nekome trebalo da ga se stavi na mjere. Ja čitam i vidim što izlazi u medijima. To je opet politika jedne strane u postupku. DORH je jedna strana u postupku, nije sud', kazao je.

Izvor: tportal.hr/Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Izvorni autor: M. Šu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.