MILE ŠKORIĆ SASVIM OTVORENO: "Malo je vjerojatno da ću napraviti neki transfer, ovo je moja budučnost"

19.06.2022. 10:45:00

Kapetan Osijeka ulazi u 14. sezonu sa slavonskim prvoligašem, uskoro će postati i klupski rekorder.
 
  

Pred Milom Škorićem je 14. sezona u dresu Osijeka. Uskoro će mu biti točno devet godina neprekinutog staža u Gradskom vrtu. S Bijelo-plavima je prošao sve, i najveće uspone i najteže padove, a danas mu nedostaje još samo pet utakmica da i službeno postane klupskom legendom, da brojem nastupa nadmaši Bakira Beširevića i bude rekorderom po broju odigranih utakmica otkako je HNL-a. Odavno je klupski rekorder po broju prvoligaških nastupa. Odigrao je do sada 323 utakmice za Osijek, od čega je u čak 139 navrata momčad na teren izveo s kapetanskom vrpcom.

Koliko Škorić znači Osijeku jasno se vidjelo u finišu prošle sezone nakon što se ozlijeđen vratio s reprezentativne akcije u Kataru i propustio pet HNL-dvoboja. Još kako se kapetanov izostanak osjetio na stabilnosti Osijekove posljednje linije. Naime, u tih pet prvenstvenih utakmica obrana je pala čak sedam puta. Toliko su golova Bijelo-plavi primili u prethodnih 12 utakmica sa Škorićem u momčadi. U kadar se vratio posljednja tri prvenstvena kola, iako ne do kraja zaliječen. Stisnuo je zube i odigrao posljednja tri prvenstvena kola, ali prekasno da bi Osijek stigao nadoknaditi propušteno.

 

 

Osjetio zglob

Ozljeda zbog koje je napustio travnjak u 26. minuti utakmice protiv Bugarske još nije posve nestala.

"Za vrijeme stanke nisam osjetio zglob jer sam mirovao. Mislio sam kako je prošlo, ali sad kako smo opet krenuli s pripremama je ponovno malo oteknuo. Treniram ja, dobro je to, ali može biti bolje. Koliko-toliko je prošlo, ali sada me više muči bol u leđima. Zasad to mogu istrpjeti i ne želim preskakati trening. Nadam se da će i to skoro proći", veli Škorić.

Iza Bijelo-plavih je prvi tjedan treninga, u ponedjeljak će otputovati u Sveti Martin na Muri, gdje će u 12 dana odraditi središnji dio priprema. Nova sezona je pred vratima, već za manje od mjesec dana Osijek će utakmicom protiv Gorice otvoriti ligu, a od nove sezone Škorić očekuje više nego prethodne.

"Sigurno kako očekujem da budemo bolji nego prošle sezone. Vjerujem da možemo i do trofeja. Dvije godine smo im bili blizu, nikad bliže, imamo kvalitetu i u igračkom kadru i u stručnom stožeru za najviše ciljeve. Od sebe očekujem da budem zdrav i da vodim na terenu ekipu na najbolji mogući način", podvukao je Škorić.

Za razliku od prethodnih prijelaznih rokova u Gradskom vrtu neće biti "promenada" i velikih promjena u svlačionici. Momčad je formirana, odlazaka i dolazaka, ako ih i bude, svest će se na jedno ili dva imena. Koliko to može biti prednost Osijeka u novoj sezoni?

"Ako ne bude odlazaka, definitivno će biti prednost što smo godinu dana više zajedno. Pogotovo ovi dečki što su došli potkraj zimskog prijelaznog roka poput Caktaša Lovrića proći će sada i prve pripreme s nama i još bolje se uklopiti."

Osijek je moje sutra

A ostaje li Škorić? Osijek je nezamisliv bez njega.

"Malo je vjerojatno da ću sada napraviti neki transfer, za dva dana proslavit ću 31. rođendan. Nikad ne znaš što se može dogoditi, ali imam ugovor još tri godine. Osijek je moja budućnost", poručuje kapetan Bijelo-plavih.

Jedan od ciljeva u novoj sezoni bit će europski iskorak. Bit će to Škoriću šesti put kako igra kontinentalne kvalifikacije s Osijekom. Naravno, nitko nema više odigranih europskih utakmica za Osijek od Škorića (18, koliko i Bočkaj).

"Istina, završavali smo posljednjih godina rano u Europi, ali također nismo imali ni sreće u ždrijebu. Ispadali smo od Basela, Rangersa i CSKA koji također nije loša ekipa. Bili smo jednom blizu skupina i tu utakmicu protiv bečke Austrije u Osijeku nikada neću prežaliti, mogli smo im zabiti pet golova..."

U novoj europskoj avanturi ždrijeb je za razliku od prethodnih sezona bio naklonjeniji Osijeku ako se isključivo gleda ime i snaga suparnika. Međutim, u 2. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu Bijelo-plavi će igrati tamo gdje nikada ranije nisu, u Kazahstanu.

"Neće biti lagan put, ali moramo ga proći. A kada već odlazimo na tako daleko putovanje, onda se moramo i vratiti s dobrim rezultatom."

Svjetsko prvenstvo je pred vratima. Škorić je godinama u krugu reprezentacije, makar i na pretpozivu na kojem je ostao za lipanjske akcije u Ligi nacija, odigrao je do sada sedam utakmica za nacionalnu vrstu, prije godinu dana bio je sudionik Europskog prvenstva, u kvalifikacijskim utakmicama za Mundijal u zapisniku se našao u pet navrata, odigrao je završnicu dvoboja protiv Rusije u Moskvi... Škorić, naravno, ima i najviše nastupa za reprezentaciju kao nogometaš Osijeka.

"Naravno da mi je motiv i želja dokazati se. Nastavit ću se nametati svojim igrama i vidjet ćemo hoće li to dovoljno. Znam što je reprezentacija, konkurencija je velika, a ja ću dati sve od sebe."

ŽAPER I JURČEVIĆ POŽALILI SE NA LAKŠE OZLJEDE

Prvi tjedan priprema Osijek će zaključiti utakmicom protiv Slaven Belupa, ali Nenad Bjelica neće moći računati na sve igrače koji su bili na prozivci. Laszlo Kleinheisler i Adrian Leon Barišić neće biti u trenažnom procesu još neko vrijeme, pogotovo mađarski veznjak koji će zbog problema s koljenom propustiti čitave pripreme u Svetom Martinu na Muri, a izvan kadra će idućih nekoliko dana biti i Mihael Žaper te Mario Jurčević, koji su se također požalili na ozljede. Inače, utakmica protiv Belupa igra se u subotu u 11 sati, a za gledatelje će biti otvorena tribina Zapad dolje. Naravno, uz besplatan ulaz. (gđ)

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Gradimir Đukarić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.