Milina o ličkom policajcu: “Takvima nije mjesto u hrvatskoj policiji”

30.09.2023. 18:36:00

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u subotu je, komentirajući slučaj ličkog policajca koji je osumnjičen za silovanje, iu čijem je mobitelu nađena i dječja pornografija, poručio da takvima nije mjesto u hrvatskoj policiji.

“Takvima nije mjesto u hrvatskoj policiji”, naglasio je Milina na obilježavanju Dana policije na zagrebačkom Jarunu.

Potvrdio je da te stvari itekako štete ugledu policije, i da ona tu nema dileme, takvim osobama nije mjesto u časnoj hrvatskoj policiji.

Milina je novinarima rekao da je policija tijekom dokazne radnje i istrage došla do osnovane sumnje da je počelo još jedno kazneno djelo, pa je tražila od suca istrage, uz obavijest Državnom odvjetništvu, da joj se omogući ispitivanje gospićkog policajca osumnjičenog za silovanje.

“U to vrijeme smo ga izveli iz istražnog zatvora, ispitali, vratili u zatvor i dodatno ga prijavili za još jedno kazneno djelo”, rekao je.

O osječkom slučaju: Istraga traje

Upitan za osječki slučaj, u kojem se policajac (27) sumnjiči da je ubio 21-godišnju djevojku i kojem je određen jednomjesečni istražni zatvor, Milina je kazao da će u tom slučaju istraga trajati i da će se sve što se tijekom njezine utvrđivati, dodatno procesuirati. .

Vidjet ćemo što će se tijekom istrage utvrditi, kazao je Milina, navodeći da se u spomenutom slučaji u javnosti iznosi puno netočnih tvrdnji, primjerice da je policija u početku upućivala da se radi o suicidu. “Pa policija to nikada nije služeno rekla”, naglasio je.

Opetovao je da je policija od prve dojave u tom slučaju sve radila u suradnji i pod vođenjem zamjenice županijskog državnog odvjetnika, prijavila svog službenika za kvalificirani oblik teškog kaznenog djela.

Rekao je da se i policija propitkuje što je loše napravila u tom slučaju, s obzirom da je dojam javnosti da se nešto prikrivalo.

Potpuno razumijem sve koji propitkuju o čemu se tu radi (…) sada je već faza istrage, u njoj će se sve provjeravati, utvrditi ima li nekih novih indicija, činjenica da je bilo tko u postupku počinio bilo kakvu kaznenu radnju ili djelo, kad se to utvrdi, mi ćemo ga prijaviti, kao što smo učinili i u slučaju u Lici, rekao je glavni ravnatelj policije.

Suglasio se da događaj, u kojem je policijski službenik počinio teško kazneno djelo, samo po sebi nije normalna situacija. „To je za naš sustav vrlo loše, no mi smo poduzeli sve što je trebalo poduzeti, sada je faza istrage“, kazao je.

Milina je odgovorio i do kud se došlo u istrazi nedavne pucnjave na hrvatsku policiju na granici s BiH.

“Vidjeli ste izjave čelnika policije BiH da tamo postoje kriminalne skupine koje kontroliraju protok migranata prema Hrvatskoj, za sada od njih nismo dobili potvrdu da je neka osoba konkretno učinila kazneno djelo”, kazao je.

Napomenuo je da su u medijima pisali da su uhićene određene osobe, državljanin Afganistana kod kojeg su našli i određeno oružje, ali da „za sada ne može potvrditi da su te osobe koje su sudjelovale u događaju kada se dogodila pucnjava na našu ophodnju“.

Izvor: n1/ Foto: screenshot n1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.