Milka Pančić 31 godinu traga za kćerkom Jelenom: Postoje arhive JNA, ali nitko ih nema namjeru otvoriti

18.11.2022. 18:35:00

Čula sam i da je odvedena sa još četiri žene od kojih nikada niti jedna nije pronađena. Nadam se da će je pronaći, ali ja imam već 75 godina i strahujem da to neću doživjeti. Toga me najviše strah – kaže Pančić. 
Među onima koji svake godine polažu ruže i svijeće na grobove vukovarskih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata je i Vukovarka Milka Pančić (75) koja 31 godinu traga za svojom kćerkom Jelenom. Jelena je imala samo 19 godina kada je odvedena 18. studenoga iz Borovo commerca gdje je se povukla s ostalim braniteljima kako je padala obrana grada. - Liježem i ustajem s mislima o Jeleni. Gotovo da i ne spavam i tako živim 31 godinu. Za mene je 1991. godina još uvijek u glavi i tako će biti sve dok ne pronađem svoju kćerku. Oprostiti mogu ako netko zatraži oprost, ali zaboraviti ne mogu nikada – kaže nam Milka Pančić. Dodaje kako sa zadovoljstvom svake godine polaže ruže i svijeće jer zna da su na Memorijalnom groblju pokopani njeni ratni prijatelji i suborci. Na taj način nekako polaže vijenac svojoj Jeleni čije tijelo nikada nije pronađeno niti se išta zna o njenom nestanku.

- Jelena je 9. studenoga napunila 19 godina. I taj dan je bila na prvoj crti bojišnice. Znam da je iz Commerca odvedena 18. studenoga. Zadnje što znam da je bila u Borovu selu. Neke informacije govore i da je odvedena poslije u Dalj. Čula sam i da je odvedena sa još četiri žene od kojih nikada niti jedna nije pronađena. Nadam se da će je pronaći, ali ja imam već 75 godina i strahujem da to neću doživjeti. Toga me najviše strah – kaže Pančić. U sklopu svojih nastojanja da pronađe tijelo svoje kćerke stupila je u kontakt i s njenim prijeratnim školskim prijateljicama, ali se sve svodi da nitko ništa ne zna. Išla je i u Beograd na suđenja za ratne zločine. Imala je nadu da će i razgovori s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je obećao pomoći, dati rezultata ali kaže kako je ubrzo uvidjela da od toga nema ništa. - Postoje te arhive JNA, ali nitko ih ne otvara niti ima namjeru da otvori - istaknula je Pančić. Na popisu nestalih i danas se nalaze imena 383 osobe iz Vukovara za kojima se traga već 31 godinu.

Jelena se vodi u evidenciji MUP-a  - NESTALI - JELENA PANČIĆ

Izvor: Večernji list

Izvorni autor: Branimir Bradarić/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.