Mindaugas Nikoličius novi sportski direktor Hajduka!

04.01.2021. 16:12:00

Na Poljudu su i službeno predstavili novog sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa

Mindaugas Nikoličius i službeno je predstavljen kao novi sportski direktor Hajduka.

Na službenoj press konferenciji Nikoličius se pojavio u društvu predsjednika Lukše Jakobušića.

"Prije svega bih želio izraziti saučešće za sve žrtve stradale u nedavnom potresu i za osam mladih stradalih u Hercegovini. Nakon toga ne znam što bih rekao. Mi se ovdje bavimo nekim drugim temama. Mi kao klub smo uspjeli neke stvari pokrenuti kroz Udrugu Bijelo srce. U ovih par dana smo skupili 130 000 kuna. Zahvalio bi se svima onima koji nisu u prvom planu, a pomažu. Moram istaknuti i naše navijače koji su uvijek tu kada treba. Od srca im hvala - rekao je Jakobušić u uvodu

""Pozdravljam našeg Niku i čestitam mu na dolasku u Hajduk. Niko je bio moj prvi i jedini izbor od samog početka. Dolazi za dosta manje novca nego što je imao, ima nešto veće bonuse, ali nema postotak od transfera. Gospar Boro će najdalje do kraja sezone biti trener. Htio bih mu se zahvaliti što je na neki način stao za klub i za mene. I za njega i za nas i sve bi bilo najbolje da netko drugi dođe čim prije. Jer se on ne vidi na toj funkciji. I za njega bi bilo najbolje da se vrati na mjesto šefa akademije", rekao je Jakobušić na početku.

Budućnost Caktaša?

"Razgovarali smo. Nismo se dotaknuli novaca. Rekao je mi je da bi volio vidjeti moju viziju. Prijelazni rok počinje 18. siječnja i traje mjesec dana. Tu je novi sportski direktor i oni će razgovarati. Po tom pitanju sam ja potpuno jasan. On i njegov menadžer su mi dali do znanja da rade na transferu", objasnio je Jakobušić koji je objasnio da će ga dolazak sportskog direktora jako rasteretiti i da će se moći posvetiti predsjedničkoj funkciji.

"Odlučio sam da je za mene ovo najbolji trenutak za odlazak. Kroz godine je bilo puno ponuda u Gorici, no bio sam bio fokusiran na taj klub, no sad kada je došla ponuda i vizija od predsjednika, mislim da je za mene jako interesantno zašto je Hajduk sad gdje jest. Velik je izazov, ali s puno rada to možemo promijeniti. U nogometu to ne ide preko dana, ali vjerujem u sebe i jako sam ambiciozan. Jako volim Hrvatsku i supruga mi je iz Dalmacije", objasnio je Nikoličius.

Zašto je sada prihvatio ponudu Hajduka, iako je prošle godine također bilo razgovora?

"Razgovarao sam prošle godine s gospodinom Brbićem, ali tada je izabrao druge ljude", izjavio je Nikoličius.

Na novo Hajdukovo pojačanje opet se nadovezao Jakobušić.

"Promjene nam trebaju na svim razinama. Ovdje se mijenjaju predsjednici i treneri, a nekad i sportski direktori, a sve drugo ostaje isto, a peti smo. Sigurno će toga biti, ali ne može se preko noći raditi. Ja bi sve htio odmah. Na tragu smo da stabiliziramo klub. Ovih šest mjeseci je za to. Gospodin Boro Primorac bi mogao biti i duže na mjestu trenera, ali on se ne vidi na tom mjestu.I sad smo imali opcije trenera, ali činilo mi se da to nije nivo koji klub priželjkuje. Sada će mi Niko dati jednu drugu dimenziju. Ako nađemo trenera odmah ćemo ga imenovati."

Hoćete li dovoditi Kahlinu i Lovrića?

- Imamo dovoljno igrača i prvo moramo vidjeti situaciju s kadrom koji imamo. Što se tiče igrača Gorice, oni su kao i svi na tržištu, ali što se tiče Kahline, imamo dosta vratara, a što se tiče Lovrića, on je preskup.

Predsjednik je rekao da dijelite viziju i plan. Zanima me koji su to plan i vizija.

Jakobušić: "Ja nisam imao dvojbe oko Nike, jer sam vidio što radi u Gorici i malo sam se analitički pripremio za to. Međutim, drugačije je raditi Hajduku. Uz dužno poštovanje, Gorica nema akademiju ni vatrene navijače, i o tome smo razgovarali, a našli smo se u tome što smo se složili oko toga da je baza akademija. Nije cilj da dovodimo jeftino i prodajemo skupo. Plan je da većinu ekipa rade naši igrači, a da one koje kupujemo budu kvalitetni. Imamo Hajduk 2 koji je opterećenje financijski i ne vidim smisao toga. Imamo 87 stipendista i vrlo je važno kako ćemo to riješiti, a i po tom pitanju smo našli zajednički jezik."

Nikoličius: "Slažem se sa svime što je predsjednik rekao."

Sprema li se "čistka" u svlačionici Hajduka?

Jakobušić: "Imali smo 286 dohodaka koje smo javno iskomunicirali. Ovdje se mijenjaju samo predsjednici, treneri i sportski direktori, a sve drugo ostaje isto i ne dižemo se, klub je i dalje peti. Sigurno da će biti i toga, ovaj proces će trajati, ali na tom tragu smo da zaustavimo pad i stabiliziramo klub."

Nikoličius: "Što se tiče ekipe za sljedeću sezonu, računamo na 14 igrača od trenutnog kadra. Imamo sada zimski prijelazni rok u kojem će pojedini igrači vjerojatno otići pa ćemo možda odmah moći i dovoditi, ali kao što je predsjednik rekao, želimo dovesti samo kvalitetne igrače. Trenutno ćemo se pokušati samo "popraviti" na onim pozicijama koje smatramo deficitarnima."

Pitanje za sportskog direktora, ima li u Litvi novi Dambrauskas? A za predsjednika, kako financije stoje? Je li prodaja Vuškovića neophodna?

Nikoličius: "Nažalost, Litva je zemlja košarke i nema puno dobrih trenera. Imamo trenera Barcelone u košarci."

Jakobušić: "Što se tiče Vuškovića, volio bih da zatvorimo financije bez njegove prodaje."

Video:

  

Mindaugas Nikoličius

Izvor: sportske.jutarnji.hr/Foto: SCREENSHOT: YOUTUBE

Izvorni autor: SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.