Ministar Anušić najavljuje istragu: Tražit ću da se raščisti sve oko kupoprodaje stana o kojem pišu mediji

07.09.2024. 13:47:00

Ministar obrane, Ivan Anušić, najavio je da će preispitati način na koji se u Ministarstvu obrane upravljalo stanovima, nakon što je u javnost procurila informacija o prodaji četverosobnog stana po povlaštenoj cijeni. Naime, Anna Dujić, zaposlenica šibenske Elektre i bivša djelatnica Gradskog parkinga Šibenik, kći HDZ-ova šefa Hrvatskih šuma, Nediljka Dujića, otkupila je stan površine 90,97 kvadrata u Šibeniku po izuzetno povoljnoj cijeni od Ministarstva obrane, a sada ga koristi kao apartman za iznajmljivanje.

Ministar Anušić komentirao je ovaj slučaj i za Jutarnji list izjavio da će tražiti da se rasvijetle sve okolnosti pod kojima je Dujić prije četiri i pol godine kupila stan u vlasništvu MORH-a.

"Tražit ću da se raščisti sve oko kupoprodaje stana o kojem pišu mediji. Iako je to stari slučaj koji nema nikakve veze s mojim mandatom, upravljanje imovinom kao i svi ostali procesi unutar Ministarstva obrane moraju biti transparentni i u skladu sa svim procedurama. Povodom ovog slučaja, ne prejudicirajući ništa, preispitat ćemo kako se u Ministarstvu obrane upravljalo stanovima", rekao je Anušić.

Iz Ministarstva obrane poručili su da trenutačno nemaju potpune informacije o svim okolnostima vezanim za prodaju spornog stana.

Izvor: Dnevnik.hr

Izvor: Dnevnik.hr/Foto:HINA/Daniel Kasap/RTL/Direktno

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/Jutarnji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.