Ministar Anušić s hrvatskim vojnicima u Poljskoj: Hvala vam što se iz misija vraćate s vrhunskim ocjenama

05.02.2024. 20:15:00

U NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj nalazi se 69 pripadnika 13. HRVCON-a, a posjetili su ih ministar Anušić i načelnik GS OSRH admiral Hranj.

Potpredsjednik Vlade  Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj s izaslanstvom, posjetili su u ponedjeljak 5. veljače 2024. godine pripadnike 13. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u vojarni Bemowo Piskie u Republici Poljskoj.

U NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj trenutno se nalazi 69 pripadnika 13. hrvatskog kontingenta, od kojih glavninu čine pripadnici Hrvatske kopnene vojske, odnosno Topničko-raketne pukovnije Hrvatske kopnene vojske te pripadnici Hrvatskog vojnog učilišta, Zapovjedništva za potporu, Zapovjedništva za kibernetički prostor i Obavještajne pukovnije.

Ministar Anušić ovom je prilikom istaknuo kako mu je zadovoljstvo bilo susresti se i razgovarati s pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske u međunarodnom okruženju gdje su ponovo dokazali profesionalizam, snagu, odgovornost i spremnost Hrvatske vojske.

Izvor: MORH

„Pripadnici kontingenata prije vas, a tako ćete i vi, dobivali su vrhunske ocjene za sudjelovanje u misijama, operacijama i aktivnostima. Hvala vam na tome i hvala vam na svemu što činite za Hrvatsku i hrvatski narod. Čuvajte ugled Hrvatske vojske koja je 1991. branila, a 1995. oslobodila Hrvatsku“, rekao je ministar Anušić. „Svjesni važnosti dobro obučene i opremljene Hrvatske vojske temeljem iskustava iz Domovinskog rata te nužnosti njezinog jačanja u vremenima značajno izmijenjene sigurnosne paradigme, Vlada Republike Hrvatske nastavlja procese modernizacije uvođenjem najmodernijih zapadnih tehnologija u naš obrambeni sustav,” istaknuo je ministar obrane Ivan Anušić.

„Čuvajte svoju sigurnost, djelujte timski, ne zaboravite kako vas u Domovini čekaju vaše obitelji i najmiliji. Vjerujem kako ćete iz ove NATO aktivnosti ponijeti vrijedna znanja i vještine te ih ugraditi u naše Oružane snage,“ poručuje ministar Anušić.

Admiral Hranj, također, je izrazio zadovoljstvo posjetom i poručio kako vojska pogotovo u današnja vremena podsjeća koliko je važna za očuvanje mira i sigurnosti: „Očekujem kako ćete svoje obaveze izvršavati odgovorno i savjesno te da ćete u suradnji sa kolegama iz savezničkih vojski pridonositi ugledu Saveza i jačati interoperabilnost“.

Izvor: cronika.hr/Foto:Snimka zaslona/MORH

Izvorni autor: Draženka Franjić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.