Ministar Banožić uputio čestitku povodom obljetnice Hrvatske ratne mornarice

16.09.2022. 15:00:00

NA 31. OBLJETNICU HRM

I danas ste, kao i za vrijeme Domovinskog rata, jamci hrvatskog suvereniteta i branitelji hrvatskog Jadrana! Pokazali ste tada kako volja i želja za slobodom lomi pomorske blokade i donosi pobjede, poručio je Banožić pripadnicima HRM-a

Uoči obljetnice Hrvatske ratne mornarice ministar obrane Mario Banožić u petak 16. rujna 2022. godine uputio je čestitku pripadnicama i pripadnicima HRM-a:

“Pripadnice i pripadnici Hrvatske ratne mornarice, čestitam vam 31. obljetnicu ustrojavanja!

I danas ste, baš kao i za vrijeme Domovinskog rata, jamci hrvatskog suvereniteta i branitelji hrvatskog Jadrana! Pokazali ste tada kako volja hrvatskog čovjeka, želja za slobodom lomi pomorske blokade i donosi pobjede!

Zahvaljujem vam što ulažete svoje znanje i iskustvo, što ste predani u izvršavanju zadaća, a sve za dobrobit Hrvatske ratne mornarice i naše domovine!

Sa zahvalnošću se prisjećamo svih hrabrih branitelja koji su položili živote za današnju Hrvatsku, za budućnost svih naraštaja koji će baštiniti i braniti najljepše more na svijetu!

Dugogodišnje neulaganje u obranu sve više dolazi na naplatu. Hrvatska Vlada svjesna je važnosti ulaganja u modernizaciju i opremanje svih grana Hrvatske vojske i to i čini. Za Hrvatsku ratnu mornaricu u pregovorima smo s talijanskom Vladom za dva lovca mina, planiramo izgradnju višenamjenskog broda i dovršetak obalnih ophodnih brodova. Time će i HRM imati svjetliju budućnost.

Ono što našim građanima ulijeva sigurnost i izaziva ponos ste vi – pripadnice i pripadnici HRM-a! Zbog vas je Hrvatska ratna mornarica izvrsno pozicionirana u međunarodnim misijama i operacijama. Vi ste ti koji svakodnevno pomiču granice i podižu razinu svojih sposobnosti, koji viju hrvatski barjak i štite hrvatske interese na moru!

Sretan vam Dan Hrvatske ratne mornarice! Neka vam je mirno more!”

Izvor: MORH/Foto:Arhiva MORH

Izvorni autor: MORH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.