MINISTAR BEROŠ RAVNATELJIMA BOLNICA 'Platite svim liječnicima i zaposlenicima sve prekovremene sate!'

03.04.2020. 18:53:00

Nakon što su se društvenim mrežama proširile žalbe liječnika da im neće biti plaćeni prekovremeni sati odrađeni u borbi s korona virusom, u četvrtak je ravnateljima svih bolnica stigao dopis ministra zdravstva Vilija Beroša s uputama kako plaćati liječnike i ostale zaposlenike za vrijeme trajanja epidemije.

Prekovremeni sati će biti plaćeni, potvrdio nam je i sam Beroš, to je riješeno, kao i to da plaću dobiju liječnici, i drugo osoblje, koje je u samoizolaciji. 

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović-Čaić kaže da će liječnici i ostali u samoizolaciji dobiti prosjek svoje plaće unatrag tri mjeseca. Ponosna je, dodaje, što su uspjeli postići dogovor o plaćanju prekovremenih, u korist liječnika. 

''Ministar je u četvrtak ravnateljima bolnica poslao upute da ni slučajno ne pretvaraju prekovremene sate u slobodne dane. Ako liječnik, ili netko drugi od zaposlenih to traži sam, onda može'', kaže predsjednica sindikata.

Kako navodi, u jeku epidemije i borbe protiv COVID-19 infekcije, pojedini ravnatelji nisu pokazali razumijevanje za ozbiljnost situacije niti su prepoznali važnost i ključnu ulogu liječničke struke koja se našla u prvoj liniji borbe protiv korona virusa.  

''Brojne kolegice i kolege su nas izvještavali o prisilnom upućivanju na godišnje odmore, o preraspodjeli prekovremenih sati u slobodne dane, nedefinirani je bio status liječnika/zdravstvenog radnika u samoizolaciji, na bolovanju zbog potvrđene COVID-19 infekcije'', ističe sindikalistkinja, i sama liječnica. 

Ministarstvo je prihvatilo, kaže, sve prijedloge sindikata, a rješenja navedena u dopisu ministra Beroša su "napravljena na najpovoljniji mogući način", javlja 24sata.

Izvor: direktno.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: al/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.