Ministar Beroš u varaždinskoj bolnici posjetio ozlijeđene iz prometne nesreće

06.08.2022. 14:35:00

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je posjetio varaždinsku Opću bolnicu gdje je zbrinuto 11 Poljaka ozlijeđenih u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A4 u kojoj je u autobusu poginulo 12 osoba.

„Od trenutka dojave na mjesto nesreće je za 13 minuta prva stigla hitna pomoć iz Novog Marofa nakon čega je uslijedilo postupanje 16 timova hitne pomoći, 12 iz Varaždinske županije, dva iz Međimurske županije i dva iz Zagrebačke županije“, izjavio je Beroš te svim službama zahvalio na žurnoj reakciji.

Rekao je da je 19 teže ozlijeđenih bolesnika, a 13 lakše ozlijeđenih.

"U Općoj bolnici u Varaždinu smješteno je 11 bolesnika, 5 s teškim tjelesnim ozljedama koji su smješteni u jedinici za intenzivno liječenje i 6 je lakše ozlijeđenih putnika po odjelima“, dodao je. U županijskoj bolnici Čakovec su dvije pacijentice.

Beroš je izvijestio i o stanju u ozlijeđenima iz nesreće u zagrebačkim bolnicama. „Na KBC-u Rebro je 6 bolesnika. Nažalost, jedna osoba je umrla tijekom obrade, a kod jedne ženske osobe operacija traje i trajat će još dugo jer se radi o višestrukim tjelesnim ozljedama sa stanjem koje je od životne ugroze“, rekao je.

„U Draškovićevoj, u traumatološkoj bolnici, KBC Sestre Milosrdnice nalazi se 8 bolesnika, četvero njih je u jedinici intenzivnog liječenja, dvoje je sada u operacijskoj sali“, dodao je.

„U KB Dubrava imamo 6 hospitaliziranih, dvoje muškaraca i četiri ženske osobe. Svi su nažalost teško ozlijeđeni i u tijeku su dvije operacije“, nastavio je Beroš.

Beroš: Zdravstveni sustav je na nogama od jutra

Ministar zdravstva je rekao da je "zdravstveni sustav na nogama" od jutra te da se unesrećenima pruža i psihološka pomoć, a u varaždinskoj bolnici je bila i poljska konzulica Dagmara Luković.

„Od iznimne je važnosti da ti ozlijeđeni čuju materinji jezik što im je omogućeno, kao što je formiran i informacijski centar za sve one koji iz Poljske traže informacije o stanju njihovih bližnjih“, dodao je Beroš.

Ministar zdravstva je posjetio i čakovečku bolnicu, a očekuje se da će tijekom poslijepodneva stići i poljski ministar zdravstva koji će s Berošem obići zagrebačke bolnice.

U nesreći autobusa u kojem su Poljaci kroz Hrvatsku putovali u Međugorje, poginulo je 11 ljudi, jedna je osoba umrla u bolnici u Zagrebu, a 32 je ozlijeđenih.

Izvor: hina/Foto:Siniša KALAJDŽIJA

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.