Ministar Ćorić pričao s Gretom: 'Ja ne bih trebala biti ovdje'

05.03.2020. 12:49:00

Uoči sastanka Vijeća za okoliš, mlada aktivistica poznata po borbi protiv klimatskih promjena, Greta Thunberg, pozvana je da se obrati ministrima. Ministar Ćorić iskazao je potporu njenom radu

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić sastao se s Gretom Thunberg u četvrtak ujutro u Bruxellesu.

Uoči sastanka Vijeća za okoliš, Thunberg se obratila ministrima. 

- Želim reći da u ovom trenutku mladi ljudi iz svih europskih zemalja prosvjeduju zbog toga što žele da ih se čuje i žele sigurnu budućnost. Smatraju da to što traže nije previše -  rekla je Thunberg i podsjetila na izdvajanje za smanjenje zagađenja i globalnog zatopljenja, za koje tvrdi da nije dostatno.

  • Postojeći zakon o klimi daje nam manje od 50 posto šanse za ispunjenje ciljeva koji su u Pariškom sporazumu. To je znanost, ja ne bih trebala biti ovdje i govoriti vama sve ovo -  dodala je. 

Podsjetimo, mlada aktivistica postala je u 2019. godini najmlađa osoba (16)  koja je dobila prestižnu titulu Magazina Time za osobu godine. 

Poznata je po žestokoj borbi protiv klimatskih promjena koja je pokrenula lavinu među mladima širom svijeta. Sve su najviše fascinirali govori djevojčice.

Ministar Ćorić iskazao je potporu radu Grete Thunberg i mladih okupljenih u pokretu „Fridays for Future“ uz koju je izrazio posvećenost aktivnostima u borbi protiv klimatskih promjena. 

Izvor: 24sata/ Foto: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike

Izvorni autor: Azra Šarčević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.