Ministar iz Hercegovine primao plaću i hrvatsku penziju, ponudio je ostavku

05.12.2019. 13:17:00

MINISTAR unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras ponudio je ostavku nakon što je prošloga tjedna pred Općinskim sudom u Splitu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora s rokom kušnje od tri godine budući je istodobno dobivao invalidsku mirovinu iz Hrvatske i plaću kao ministar, izvijestili su u četvrtak mediji u BiH.

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je 26. studenog osudio Borasa uvjetno na godinu dana zatvora uz tri godine kušnje zbog kaznenog djela prijevare te će, ukoliko ova presuda postane pravomoćna, morati u roku od šest mjeseci uplatiti u državni proračun blizu 95.500 kuna, za koliko je oštetio Hrvatsku.

Plaća ministra u BiH i invalidska penzija u Hrvatskoj

Borasa je optužnica teretila da je istodobno primao invalidsku mirovinu iz Hrvatske od veljače 2015. do kraja travnja 2016., iako na nju nije imao pravo jer je istodobno bio zaposlen kao ministar u MUP-u Zapadnohercegovačke županije.

Boras je, prema priopćenju, stavio svoj mandat na raspolaganje Vladi ŽZH-u te poručio kako ne želi otežavati poziciju ovoj instituciji iako se ne osjeća krivim.

„Unatoč dubokom uvjerenju u moju nevinost koju ću u spomenutom postupku i dokazati, a s ciljem zaustavljanja medijskih nagađanja te objektivne štete koju trpim osobno, kao i moja obitelj i institucija javne vlasti koju obnašam, ovim putem stavljam svoj mandat u Vladi Županije Zapadnohercegovačke na raspolaganje'', rekao je ministar unutarnjih poslova ŽZH-a Zdravko Boras.

Izvor: IN/Foto:Screenshot:YouTube

Izvorni autor: R.I./Hina

Autor: