Ministar Medved u Šibeniku obišao gradilište Veteranskog centra

30.03.2021. 18:24:00

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u utorak je obišao gradilište Veteranskog centra u Šibeniku, gdje je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova.

“Nakon što sam u rujnu nazočio početku radova, sad mogu konstatirati da smo s ovim Veteranskim centrom u Šibeniku daleko ispred postavljenih rokova. To me neizmjerno raduje. Vjerujem da tu radost dijele i hrvatski branitelji”, rekao je ministar, koji je obišao gradilište u društvo šibenskoga gradonačelnika Željka Burića i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

“Šibenik je grad koji je zaslužio ovakav objekt. Naša Vlada je cijelo vrijeme naglašavala važnost odgovornog pristupa ovakvim projektima te povlačenju sredstava iz Europske unije, a za ovaj centar povučeno je 85 posto ukupnog iznosa.

Ovaj centar sa svim svojim sadržajima, po najsuvremenijim standardima izgradnje, pružat će uslugu kakvu hrvatski branitelji zaslužuju. Ovo je snažan iskorak u pogledu osmišljavanja i organiziranja programa i mjera u potpori hrvatskim braniteljima”, istaknuo je Medved.

Gradonačelnik Burić istaknuo je učinkovitost u izgradnji toga složenog projekta.

“Izgradnja Veteranskog centra primjer je kako ovakvi projekti mogu kvalitetno funkcionirati kada se uključi Ministarstvo branitelja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, ali i lokalna i regionalna samouprava. Doslovno nam je trebao samo jedan sastanak da se cijeli ovaj projekt zakotrlja”, rekao je.

Župan Burić je istaknuo kako je smisao izgradnje centra da bude na korist braniteljima, ljudima zbog kojih taj grad i nosi epitet herojski.

Veteranski centar u Šibeniku imat će 142 postelje i moći će primiti oko 2500 korisnika na godinu. Gradnja će stajati nešto više od 68 milijuna kuna, a trebao bi biti otvoren u kolovozu 2021.

Centar se gradi kroz projekt koji u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” provodi Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Osim u Šibeniku, veteranski centri se grade i u Daruvaru, Sinju i Petrinji. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar/screenshot

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.