Ministar zdravstva Vili Beroš nije slučajno spomenuo “petu kolonu“! Peta kolona što je to?

29.03.2020. 10:18:00

“Kao čovjeka ljuti me ponašanje zlonamjernih pojedinaca koji naglašavaju to pitanje. Situacija nije optimalna, međutim mnogo je bolja od one koja se zlonamjerno prikazuje. Dobio sam informaciju da su pojedini liječnici namjerno sklanjali zaštitnu opremu s polica kako bi stanje prikazali lošim. Znamo da u svakom ratu postoji peta kolona”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš i poručio da im neće uspjeti podmetanje klipova.

Peta kolona: Evo što je jako naljutilo inače smirenog ministra Beroša

Kada jedan ministar javno izjavi da postoji peta kolona u državi, onda je stvarno njeno djelovanje prešlo svaki prag tolerancije.

Dosta njih se pita što to znači peta kolona;

Peta kolona po tumačenju hrvatske enciklopedije je;

Naziv za organizaciju, grupu i pojedince koji u korist agresora, unutar svoje države, izdajnički i protuzakonito djeluju propagandom, špijunažom, sabotažama, diverzijama, ali i borbenim djelovanjima radi potkopavanja njezina jedinstva i obrambene moći. Naziv potječe iz Španjolskoga građanskog  rata 1936–39., a upotrijebio ga je frankistički general Emilio Mola kada je izjavio da će Madrid zauzeti s 4 kolone izvana i petom kolonom sastavljenom od simpatizera u samome gradu.

Izvorno značenje dolazi iz Ruskog građanskoga rata i bila je naziv jedne elitne jedinice. Tu “5. kolonu” je osnovao Lav Trocki.

Međutim, izraz peta kolona ili petokolonaši ušla je u rječnik kao sinonim za najgoru izdaju vlastite države, podrivanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta države čiji su državljani.

A Hrvatska od svog osamostaljenja ima snažnu i postojanu petu kolonu, koja djeluje unutar Hrvatske, kroz sve segmente državnog aparata, institucionalno i van institucionalno.

Osnovni kriterij   po kojem  se nekog ili neku organiziranu skupinu svrstava u petokolonaše je Domovinski rat, kao temelj na kojem je stvorena samostalna Republika Hrvatska, jer je današnja Hrvatska nastala  na vrijednostima Domovinskog rata, demokracije i ljudskih prava, koja su ugrađena u Ustav RH.

Ustav RH

Temeljne odredbe

-na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.

– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

Polazeći od iznesenih povijesnih činjenica, te općeprihvaćenih načela u suvremenu svijetu i neotuđivosti i nedjeljivosti, neprenosivosti i nepotrošivosti prava na samoodređenje i državnu suverenost hrvatskog naroda, uključujući i neokrnjeno pravo na odcjepljenje i udruživanje, kao osnovnih preduvjeta za mir i stabilnost međunarodnog poretka, Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskoga naroda i država pripadnika nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Mađara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina, Bošnjaka, Slovenaca, Crnogoraca, Makedonaca, Rusa, Bugara, Poljaka, Roma, Rumunja, Turaka, Vlaha, Albanaca i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN-a i zemalja slobodnoga svijeta.

Članak 2.

Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.

Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njezinim kopnenim područjem, rijekama, jezerima, prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih područja.

Republika Hrvatska ostvaruje, u skladu s međunarodnim pravom, suverena prava i jurisdikciju u morskim područjima i u podmorju Jadranskoga mora izvan državnoga područja do granica sa susjedima.

Hrvatski sabor ili narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:

– o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;

– o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime;

– o udruživanju u saveze s drugim državama.

Saveze s drugim državama Republika Hrvatska sklapa zadržavajući suvereno pravo da sama odlučuje o prenesenim ovlastima i pravo da slobodno iz njih istupa.

Članak 20.

Tko se ogriješi o odredbe Ustava o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, osobno je odgovoran i ne može se opravdati višim nalogom.”

Svi koji djeluju i rade sa namjerom da bi narušili ove vrijednosti  definirane Ustavom RH su petolokolonaši, odnosno izdajice vlastite države, a to su svi oni koji samostalnu Republiku Hrvatsku nisu htjeli ni željeli.

Petokolonaši su oduvijek tu među nama, lako ih se otkrije, samo  što DORH, ni Vlada, ni političke stranke nemaju političke volje obračunati sa njima, jer to bi onda značilo provesti lustraciju! A petokolonaša ima u svim državnim institucijama,  u svim strankama i svim porama društvenog života od gospodarstva, pravosuđa, kulture, obrazovanja, udruga, manjina…

Peta kolona koja nije htjela slobodnu i neovisnu Hrvatsku ne miri se s njenim postojanjem, ali kada je već tu debelo crpi  njen Proračun, kune kao moneta začudo ih nimalo ne smetaju, htjeli bi je urediti po uzoru na bivšu, za njih nikada prežaljenu Jugoslaviju. Htjeli bi federaciju u malom Croslaviju, i djelomično su i uspjeli. Obrazložiti ću kroz primjere vraćanja komunizma u obliku antifašizma, kroz primjere zlouporebe prava nacionalnih manjina i kroz primjere zloupotrebe lokalne uprave i samouprave.

A federalizam nije ugrađen u Ustav RH, jer po Ustavu RH je po članku 1.

Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.“

Komunizam preobučen u antifašizam

Komunisti iz SDP-a, a naročito iz IDS-a, HNS-a i srodnih stranaka, preobukli su se u velike antifašiste, pa vrijednosti Domovinskog rata nisu njihove vrijednosti. Njihove vrijednosti su vrijednosti NOB-a, partizanski pokret sa zvijezdom petokrakom, a za zločine komunizma ne žele ni čuti, a kamo li istraživati i raspravljati. Po njihovom tumačenju i Ustav RH je antifašistički-komunistički, mada jasno u temeljnim postavkama Ustava RH piše“ -na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost“ Znači da je hrvatski narod odbacio komunistički sustav i opredijelio se za demokratsko društveno i državno uređenje.

Prvi ih je prozvao dr. Franjo Tuđman sa poznatim govorom u zagrebačkoj zračnoj luci;

dr.Tuđman u zračnoj luci zgb

„Nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije. Nećemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje.

Nećemo to dopustiti tim jugokomunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima…

Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima…

Nećemo dopustiti onim koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude, kao što se i sami hvale da dobivaju dotacije iz svih centara svijeta, a povezuju se od fundamentalističkih ekstremista, do kojekakvih lažnih propovjednika, pseudodemokratskih obmanjivača koji nam danas propovijedaju velike ideje o ljudskim pravima i slobodama medija.

Da! Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda.

Ali ćemo, razumije se, mi sa tom hrvatskom slobodom i demokracijom osigurati i manjini ta ljudska prava i slobodu medija.

Ali nećemo dopustiti da nam ti sa strane rješavaju, odnosno nameću rješenja. Hrvatska neće biti ničija kolonija. Hrvatska je dosta bila i pod Mlečanima i pod Stambolom, i pod Bečom i pod Peštom, i pod Beogradom.

Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini“ rekao je tada 23.studenog 1996. godine, prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

https://youtu.be/U5xMo8OrOvw

Ali dopustili su, itekako su dopustili i još gore zavladali su Hrvatskom , upravo ti jugokomunistički ostaci na izborima 3.siječnja 2 000 godine, nakon njegove smrti 10 prosinca 1999. godine.

Tada je na vlast došla peta kolona sastavljena od šest stranaka  HSS-a, IDS-a, LS-a, HNS-a, HSLS-a i SDP-a (tzv. šestorka), iako je HDZ pojedinačno dobio najviše mjesta. Ovi izbori bili su prethodnica izbora za novog predsjednika Republike. Tako da je  u nešto od više od mjesec dana potpuno promijenjena vlast u Hrvatskoj,  novi saziv Sabora sa koalicijskom većinom, nova Vlada Republike Hrvatske s Ivicom Račanom na čelu, te novim predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i novim sastavom Ustavnog suda!

Nova Vlada RH, novi Sabor RH i novi Predsjednik RH počeli su sa detuđmanizacijom, odnosno razgradnjom tek uspostavljenog demokratskog sustava vrijednosti temeljenih na pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu!

Što znači da je prvi udar bio na Domovinski rat;

Sa umirovljenjem  12-torice generala HV-a, koje je naprasno umirovio Stjepan Mesić, počela je degradacija HV-a i osporavanje Domovinskog rata.

Novi predsjednik Stjepan Mesić pod hitno je umirovio 12 generala pobjedničke Hrvatske vojske! Kao predsjednik države umjesto da čuva i štiti državne tajne on je javno pred engleskim novinarima otvorio arhivu prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana i dijelio neselektivno dokumente Haškom tužiteljstvu. I nije mu to bilo dovoljno, već je kao tajni svjedok na Haškom sudu svjedočio protiv RH, države kojoj je bio na čelu. Tajno svjedočenje Predsjednika Države na Međunarodnom sudu u Hagu, protiv svoje države je apsurd, koji se nažalost dogodilo i još je taj isti predsjednik Stjepan Mesić nagrađen za to gnusno djelo drugim petogodišnjim predsjedničkim mandatom. Van svake pameti! Nevjerojatno! Time je zaslužio titulu najvećeg petokolonaša i veleizdajnika u povijesti hrvatskog naroda. A što sa dijelom naroda koji ga je birao i to u dva navrata? Kako njih nazvati? Jesu li i oni dio te pete kolone? Procjenite sami!

https://youtu.be/tOebNGA_z1M

Kao rezultat Mesićeve veleizdaje ( samo za usporedbu, Vlada Srbije  predala je dokumente Haškom sudu, ali su svi dijelovi koji bi ih mogli kompromitirati zatamnjeni kao državna tajna) na Haškom sudu hrvatski generali osuđeni su na dugogodišnje kazne zatvora, a general Slobodan  Praljak izvršio je suicid zbog nepravičnog suđenja.

I da ne proglašavamo  samo Stjepana Mesića petokolonašem i veleizdajnikom i Haški sud, ni Hrvatsko pravosuđe nije se proslavilo. Brojna su suđenja hrvatskim braniteljima, tko bi ih sve nabrojio! Brojni hrvatski branitelji su osuđeni i čame po zatvorima i dan danas.

  • Navodim kao primjer Tomislava Merčepa, osuđenog  na 7 godina zatvora  sa dva preboljela moždana udara, koji je teško bolestan, pa se čak javljaju dušebrižnici, petokolonaši kojima smeta njegovo liječenje. Jeli to ljudski , humano ili čovječno? Ispod svake ljudskosti! Zamislite naslov” Skandalozno, ne služi kaznu u zatvoru , već u toplicama….”Kakvi su to ljudi, koja je to moralna i ljudska izopačenost pisaca ovakvih tekstova, koji ne bi dopustili liječenje čovjeka koji je teško pokretan nakon moždanih  udara, bez obzira na status zatvorenika, i zatvorenici imaju pravo na liječničku skrb

SKANDALOZNO: Osuđeni ratni zločinac Tomislav Merčep zatvorsku kaznu ne služi iza rešetaka već u toplicama

A tek slučaju Đure Brodarac hrvatski političar, general HV-a u pričuvi, saborski zastupnik, župan i načelnik PU sisačko-moslavačke, koji je umro u neljudskim uvjetima u osječkom zatvoru. Na njegovu pogrebu okupilo se oko 10 000 ljudi ogorčenih odnosom  Hrvatskog Pravosuđa prema hrvatskim braniteljima.

đuro brodarac

Tek za usporedbu valja istaknuti da nijedan borac NOB-a, nijedan partizan iz 2.svjetskog rata nije osuđen, nije bio u zatvoru za niti jedno djelo ratnog zločina, a opće je poznato da je nakon završetka ratnih operacija, počinjen genocid nad hrvatskim narodom, da je po Križnom putu, u jamama i rudnicima po Sloveniji, Istri i Krasu ubijeno ukupno 536 833 Hrvata. Što još reći? Jasno da jasnije ne može biti.

Kada nije uspjela potpuna neutralizacija Domovinskog rata i hrvatskih branitelja u javnost  se progura, provlači i potencira poklič Za Dom Spremni! Čak je maknuta i jedna mala ploča na školi u Jasenovcu, mjestu gdje je poginulo jedanaestoro HOS-ovaca. I to petokolonašima naravno smeta, ali imaju vlast, imaju moć i mogu provoditi svoju politiku.

Spomen ploča jedanaestorici HOS-ovaca s pozdravom “Za dom spremni” skinuta je u Jasenovcu, a predsjednik Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba Ivan Friščić najavio je da će “u izvornom obliku” biti postavljena u Novskoj, te je zahvalio institucijama na pronalaženju kompromisnog rješenja.

jasenovac ploča

“Ploča je postavljena u Jasenovcu u skladu sa svim zakonskim propisima u suradnji s obiteljima poginulih braniteljima. Domovinski rat jedini je pokret kojem su pripadali. Branili su zemlju bez ideologije”, rekao je Friščić na konferenciji za novinare Udruge dragovoljaca HOS-a Zagreb, koji su i postavili “spornu “ploču, te predstavnika Saveza udruga dragovoljaca HOS-a.

https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/505603/u-jasenovcu-skinuta-sporna-ploca-s-pozdravom-za-dom-spremni-vec-joj-je-rezervirano-novo-mjesto

Preko pokliča i pozdrava Za dom spremni, pokušava se potpuna diskvalifikacija Domovinskog rata, ovaj puta ne samo od petokolonaša, Hrvata, nego i od notornog  i profesionalnog Srbina Milorada Pupovca, koji je u službi velikosrpske ideologije države Srbije. Da me ne optuži za iznošenje neistina, dokaza za moje tvrdnje ima i više nego dovoljno.

Ivica Račan kao predsjednik Vlade odmah nakon sukcesije bivše Jugoslavije prodao je zlatne poluge dobivene raspodjelom između Republika bivše Jugoslavije. Zlato je  prodano 25. rujna 2001. godine po 277,78 dolara po unci, a prinos na ukupan iznos zlata (13,127 tona) od 13. lipnja do 25. rujna 2001. godine iznosio je 7,44 posto na godišnjoj razini.

Osim spomenutih 13,127 tona zlata, koje je Hrvatskoj pripalo 2001. godine, u procesu sukcesije Lijepa je naša temeljem dokumenata potpisanih 2004. i 2005. godine dobila i 23 posto udjela u zlatu pohranjenom kod središnje banke Francuske i u poslovnoj banci Credit Suisse u Zürichu. To je pak zlato prodano po nalogu Ministarstva financija, koje je nadležno za raspolaganje imovinom bivše SFRJ.

Prodaja je obavljena 29. studenoga 2005. godine – obavljene su dvije transakcije u ukupnoj vrijednosti nešto većoj od 31 milijuna američkih dolara. Taj je novac prenesen na poseban devizni račun državnog proračuna koji se vodi kod HNB-a. Tako je Hrvatska ostala bez zlatnih rezervi!

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/tko-je-rasprodao-13-tona-hrvatskih-zlatnih-poluga-kako-su-nestale-rezerve-sfrj/388375/

Zloupotreba prava nacionalnih manjina

Kroz prava nacionalnih manjina vidi se zloupotreba tih prava u cilju destabilizacije Hrvatske, ugrožavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta,  isisavanje sredstava iz Državnog proračuna, nametanje ćirilice i talijanizacija Istre tamo gdje manjine ne čine 1/3 stanovništva u jedinicama lokalne uprave i samouprave, već im je Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina omogućeno da promjenom statuta općina i gradova nametnu dvojezičnost i ćirilićno pismo, iako ne čine 1/3 stanovništva.

IDS-Furio Radin,Ivan Jakovčić, Boris Miletić

jakovčić u kumrovcu

Po tom je pitanju IDS u Istri promijenio statut Istarske županije , općina i gradova , pa je rezultat takve petokolonaške politike talijanizacija 67% gradova i općina u Istri.

Istarsku županiju čine jedinice lokalne samouprave: 10 gradova i 31 općina.

Gradovi: Buje-Buie, Buzet, Labin, Novigrad-Cittanova, Pazin, Poreč-Parenzo, Pula-Pola, Rovinj-Rovigno, Umag-Umago i Vodnjan-Dignano.

Od 10 gradova 7 gradova je dvojezično hrvatskog i talijanskog jezika , a 3 su jednojezična -hrvatskog jezika

Općine: Bale-Valle, Barban, Brtonigla-Verteneglio, Cerovlje, Fažana-Fasana, Funtana, Gračišće, Grožnjan-Grisignana, Kanfanar, Karojba, Kaštelir-Labinci – Castellier-Santa Domenica, Kršan, Lanišće, Ližnjan-Lisignano, Lupoglav, Marčana, Medulin, Motovun-Montona, Oprtalj-Portole, Pićan, Raša, Sveti Lovreč, Sveta Nedelja, Sveti Petar u Šumi, Svetvinčenat, Tar-Vabriga, Tinjan, Višnjan-Visignano, Vižinada-Visinada, Vrsar-Orsera i Žminj.

Od 31 općine 12 je dvojezično hrvatskog i talijanskog jezika , a 19 jednojezično, hrvatskog jezika.

Na primjeru gradova očituje se iredentistička i petokolonaška politika IDS-a;

Pula-Pola,  Hrvata 70,41%, Talijana 4,43%

Poreč- Parenzo, Hrvata 74,82%, Talijana 3,23%

Rovinj-Rovigno, Hrvata 63,34%, Talijana 11,25%

Umag-Umago, Hrvata 60,35%, Talijana 14,57%

Buje-Buie, Hrvata 48,73%, Talijana 24,33%

Novigrad-Cittanova, 66,42%, Talijana 10,2%

Vodnjan-Dignano, Hrvata 51,64%, Talijana 16,62%

Kao što se iz podataka po popisu stanovništva iz 2011.godine vidi, niti jedan od ovih talijaniziranih gradova, nema uvjeta za dvojezičnost po etničkom ključu i zato je hrvatski zakonodavac odnosno vlast dala mogućnost da se promjenom statuta uvede dvojezičnost.

Struktura stanovništva 2011:

Tako je zbog samo 6,03% Talijana 67% stanovništva Istre prisiljeno na dvojezičnost.

miletić dvojezičnost

Ono što nije uspjelo Mussoliniju između dva svjetska rata silom, uspjelo je petokolonašima milom, odnosno mirnim putem.

SDSS-Milorad Pupovac

Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović ne drže se i ne poštuju temeljnu odredbu Ustava RH, ne poštuju Domovinski rat, već su se pozivali na Erdutski sporazum i osnivanje Zajednice Srba, kao nekog vida autonomije.

pupovac , Stanimirović

Donošenjem Ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina 13.prosinca 2002.godine nije više bilo potrebe pozivati se na Erdutskim sporazumom.

Prema podatcima koje su vojni sudovi, županijski sudovi i županijska državna odvjetništva dostavljali Ministarstvu pravosuđa u vremenu važenja i primjene sva tri zakona o općem oprostu od 26. rujna 1992. do kraja prosinca 2005., opći oprost dobila je 21.641 osoba. Najveći broj oprosta 13.575, odnosio se na hrvatsko Podunavlje, rekao je Sergej Abramov, glasnogovornik Ministarstva pravosuđa.

http://www.glas-slavonije.hr/227842/1/Abolirana-21641-osoba-koja-je-pocinila-kazneno-djelo-uratu

Vojislav Stanimirović izjavio je ‘Naša djeca uče po hrvatskim nastavnim programima, ali mi imamo svoje udžbenike i poučavamo noviju povijest na svoj način, drugačiji nego u hrvatskim knjigama. Izostavili smo poglavlje o Domovinskom ratu jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat’, 

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/sto-srpski-skolarci-u-hrvatskim-skolama-uce-o-domovinskom-ratu-20130613

I to Vojislav Stanimirović izjavljuje bez ikakvih posljedica!!! Izričito kršenje Ustava RH, jer nikakav građanski rat nije bio u Hrvatskoj, već brutalna agresija JNA i četnika, koji su iz Srbije dolazili ratovati na teritorij Hrvatske. Pitam Vojislava Stanimirovića kakav je to građanski rat, kada su tenkovi iz Beograda išli u napad na Vukovar ,praćeni cvijećem od strane stanovnika Srbije, na hrvatski teritorij?

Milorad Pupovac kao zastupnik Hrvatskog Sabora ne bi  nikako trebao biti nazočan u Srbiji na njihovom obilježavanju Oluje. Njemu je kao hrvatskom državljaninu i saborskom zastupniku  mjesto u Kninu, koliko god se to njemu ne dopada.

Nikada Milorad Pupovac kao zastupnik u hrvatskom Saboru nije spomenuo hrvatske žrtve i patnje hrvatskog naroda koje su Srbi izazvali.
Nikada nije pokazao empatiju ni za svoje sunarodnjake koji žive bez tekuće vode i električnog priključka.
Kakav je to čovjek koji  utroši 3, 9 milijuna kuna godišnje u ono smeće od Novosti koje samo huškaju na mržnju, umjesto da pomogne svoje sunarodnjake?
I onda nakon onakvih huškačkih i provokativnih članaka kada se dogode incidenti, onda su Srbi ugroženi???
A zašto niti jedna druga manjina od njih više od 20 nije ugrožena , već samo Srbi?

Redakcija Novosti SNV-a, i njihov mentor Milorad Pupovac ponašaju se kao nekad Centralni komitet KP Jugoslavije , koji “neposlušne i njima nepoćudne” Hrvate treba vratiti na ” ispravan” put Partije!

novosti lijepa naša lijepo gori

4,36 % pripadnika srpske nacionalne manjine, odnosno dio njih oko  SNV, i Milorada Pupovca ponašaju se, putem svojih Novosti i putem saborskog mandata  kao “partijski sekretari”  prema njima nepoćudnim Hrvatima. 

I još nešto, nikada Milorad Pupovac ne postavlja  pitanje tko je izazvao te strašne posljedice rata, tko je pokazao dobru volju i oprost u cilju suživota i mira? 

A tek Bilten SNV- a Milorada Pupovca?

Točno primjer kako peta kolona prokazuje i osuđuje bez Suda i Presude. Uzima si za pravo da budu tužitelji i suci i to našim novcem iz Hrvatskog proračuna!

Bilten Srpskog narodnog vijeća nije u skladu sa Europskom konvencijom o ljudskim pravima čl.6 st.2 koji glasi;

  1. Svatko optužen za kazneno djelo smatrat će se nevinim sve dok mu se ne dokaže krivnja u skladu sa zakonom.

Inkvizicijske osude i presude koje su odraz pojedinačnih mišljenja u kaznenom postupku su zabranjene i predstavljaju povredu Konvencije.

Milorad Pupovac ima svoje petokolonaše po društvenim mrežama i u stilu KGB-a, Stasija,  UDBE , Sekuritate i sličnih, koji sakupljaju komentare o Srbima u Hrvatskoj i onda ih sakupi u Bilten i dijeli po svijetu. On očito nije pročitao Deklaraciju o ljudskim pravima UN i Ustav RH o slobodi mišljenja.

Deklaracija UN o ljudskim pravima Članak 19.

Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.

Članak 38.

Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli.

Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja.

Zabranjuje se cenzura. Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji.

Jamči se pravo na pristup informacijama koje posjeduju tijela javne vlasti. Ograničenja prava na pristup informacijama moraju biti razmjerna naravi potrebe za ograničenjem u svakom pojedinom slučaju te nužna u slobodnom i demokratskom društvu, a propisuju se zakonom.

Jamči se pravo na ispravak svakomu komu je javnom viješću povrijeđeno Ustavom i zakonom utvrđeno pravo.

I još jedan primjer što peta kolona radi;

https://youtu.be/szc0pt_p1rc

Milorad Pupovac izjavio je da je” Beograd je glavni grad naše matične države Srba u Hrvatskoj “

Ova nevjerojatna izjava hrvatskog saborskog zastupnika Milorada Pupovca kojega plaćaju hrvatski porezni obveznici MORALA je već davno izazvati zgražanje i oštre reakcije svih  saborskih zastupnika, institucija i medija, ali je to izostala zbog tog da se uvijek “ugroženi” i lukavi Milorad Pupovac slučajno ne bi osjetio ugrožen.

Još nevjerojatnije zvuči izjava Milorada Pupovca o četničkoj kokardi;”“Ne postoji zakonska praksa… ne postoji zakonski okvir po kojem bi kokarda koju nose sljedbenici četničkog pokreta bila sankcionirana u našoj zemlji – ne postoji”, izjavio je Milorad Pupovac na saborskom Odboru za Ustav još u prosincu 2016. godine. Na Pupovčevu izjavu tada, a ni do danas, nitko nije reagirao niti negirao.

Hrvatska vlast  skida znakovlje HOS-a, ali što je s znakovljem ubojica HOS-ovaca?

Hrvatska vlast skida ploče poginulim hrvatskim braniteljima zbog oznaka HOS-a i Za dom spremni, ali njihovih ubojica četnika, nema osnove za skidanja. Apsurdi koje nije vlast u stanju riješiti.

Naravno, to moguće uz ovakve vlasti koje vladaju Hrvatskom: pa  u Hrvatskoj se danas slobodno nosi i zločinačka petokraka, a pod njom je počinjen genocid nad hrvatskim narodom i 1945. godine, ali i strašni zločini 1991. godine.

Da, zločinačka kokarda i zločinačka petokraka u Hrvatskoj 2019. godine – nisu zakonski zabranjene!

A klali su – kokarda i petokraka zajedno. I danas bi ! I u jame bacali!

I tako danas Hrvatska nema zakona, nakon 20 godina vladanja HDZ-a i 8 godina SDP-a, koji bi sankcionirao zločinačku kokardu? O petokraki da i ne govorimo!

O petokraki je EU Parlament 19.rujna 2019. godine izglasao Rezoluciju B9-0100/2019

Rezolucija Europskog parlamenta o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe o izjednačavanju zla fašizma i komunizma. koju sadašnja vladajuća garnitura nema namjeru provesti u djelo u Republici Hrvatskoj.

Zloupotreba Zakona o lokalnoj upravi i samoupravi

Pročitajte, objava je od 13. veljače 2018. godine;

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/predstavnici-srba-zele-osnivanje-vijeca-opcina-cime-bi-hrvatska-dobila-novu-teritorijalnu-jedinicu-foto-20180218

  • Položaj Srba u Hrvatskoj nije unaprijeđen, nego je u nizu aspekata i unazađen. To posebno vrijedi za nivo tolerancije i cijeloga seta prava koja su se počela ostvarivati za vrijeme ulaska u Europsku uniju”, zaključak je Izjave o pravima Srba u Hrvatskoj, koja je usvojena na trećoj Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća 13. veljače 2018. u Zagrebu.

“Izjava” predstavlja popis zahtjeva političkih predstavnika Srba, upućenih Vladi Andreja Plenkovića,

Srpsko narodno vijeće (SNV), nacionalna koordinacija vijeća srpske nacionalne manjine, izabrano je političko, savjetodavno i koordinativno tijelo koje djeluje kao samouprava Srba u Republici Hrvatskoj. Predsjednik SNV-a je Milorad Pupovac, a zamjenik Saša Milošević.

Ukupno je predočeno trinaest zahtjeva. U prvom setu su oni iz ekonomsko-socijalnog područja o kojima se dosta govorilo proteklih tjedana, kao što je elektrifikacija sela u kojima živi srpsko stanovništvo, osiguravanje nesmetanog povratka izbjeglica kojih je još registriranih oko 19.000 u Republici Srbiji, zaštita prava na obnovu u ratu razorenih i uništenih kuća, kao i stambeno zbrinjavanje za one koji su ostali bez stanarskih prava. Tu su još utvrđivanje sudbina nestalih te suđenja za zločine počinjene nad Srbima u vrijeme rata i nakon završetka ratnih operacija.

  • Gotovo identična inicijativa 2010. izazvala je političku buru, kada je tek zahvaljujući amandmanu Vesne Pusić u posljednji tren spriječeno da se kroz izmjene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina provuče i odredba da srpsko Zajedničko vijeće općina na području istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema dobije pravnu osobnost.

Pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su odlučili napustiti Hrvatsku osigurana je primjerena naknada – znači da su stanovnici Podunavlja koji su se htjeli preseliti u Srbiju dobili naknadu za imovinu koju ostavljaju ako je ona u njihovom vlasništvu bila i prije 1991. godine. Predstavnici srpske etničke zajednice  imenovani su na više mjesta u Ministarstvu obnove i razvitka i u Uredu za prognanike i izbjeglice i na razini ne nižoj od pomoćnika ministra u ministarstvima unutarnjih poslova, pravosuđa, obrazovanja i kulture. U skladu sa zakonima i propisima Republike Hrvatske, također imaju  pravo na odgovarajuće sudjelovanje na stručnoj razini i u radnim tijelima Sabora Republike Hrvatske.

To je samo dio  prava koja ima srpska nacionalna manjina u Istočnoj Slavoniji, pa na osnovu koje to ugroženosti Milorad Pupovac još i prijeti da će obavijestiti sve međunarodne institucije – pokroviteljice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, od UN-a do EU-a, o izjavama gradonačelnika Vukovara HDZ-ovog Ivana Penave da “postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj”, a da je Vukovar “epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije”.Peta kolona!

Upravo sam dokazala da je to istina i da taj kontinuitet traje 21 godinu, kako kaže i sam Milorad Pupovac!

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/pupovac-sazvao-press-konferenciju-o-penavi-1294683 – http://www.vecernji.hr

Peta kolona koristi sva sredstva kroz institucije i van njih da destabilizira republiku Hrvatsku ili ako sudjeluje u vlasti ucjenom postiže svoje ciljeve.

IDS-ove Rovinjske deklaracije i Statut IŽ,

IDS zamišlja Istru  kao konglomerat nacionalnoga bezličja s dvojezičnom ili trojezičnom neodređenošću, a degradirajući pritom europejsku vrijednost Istre kao povijesno susretište dvaju etničkih i nacionalnih krugova koji su proizvod duhovne baštine i kao takve te različite kulture su uvijek stimulativno djelovale jedna na drugu. IDS želi stvoriti istarski međunacionalni koktel kroz pojam istrijanstva, hibridne tvorevine koja briše povijesno pamćenje i kida spone s hrvatskom tradicijom.

Inzistiranje na decentralizaciji, demilitarizaciji i na trojednome jedinstvu istarskoga teritorija vodi prema posebnomu statusu Istra regija u Europi regija.

Transgraničnost koju zagovara IDS u svome političkom djelovanju, ideju o stvaranju regionalnoga parlamenta Istre i naglašavanje istrijanstva, kao nositelja regionalnoga identiteta svih stanovnika Istre, u zamjenu za hrvatsku nacionalnu pripadnost, znak je poremećena sustava vrijednosti regionalne stranke i njene  neusklađenosti s državnim ustrojstvom Republike Hrvatske. Tipična peta kolona kroz autonomaštvo.

IDS je protiv nacionalne države ; „Zato smo mi protiv države nacije, a za državu – regija…..IDS je osnovana da bi se suprotstavila novom totalitarizmu koji se razvija iz okrilja nudeće nacionalne države Hrvatske, koja ne bi mogla zadovoljiti interese Istrana.“

Kulminacija i legalizacija takve politike događa se na Saboru stranke 23.travnja 1994 godine kada se u Rovinju donose četiri tzv. Rovinjske deklaracije:

-O demokratizaciji Republike Hrvatske
-O regionalnom ustrojstvu Republike Hrvatske
-O autonomiji Istarske županije i
-O Euroregiji Istri

Svaki član IDS-a dužan je postupati po tim deklaracijama.

Na osnovu Deklaracija donesen je i Statut Istarske županije, koji nije bio u skladu sa Ustavom RH, pa je Ustavni sud ukinuo 18 članaka Statuta kao neustavne.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/1995_02_9_146.html

Autonomaška i separatistička politika IDS-a se nastavila dalje,  Nakon što im je Ustavni Sud izbrisao 18. članaka iz Statuta Istarske Županije, ,nastavlja se  neprestano podrivanje i osporavanje suvereniteta i integriteta Republike Hrvatske!

IDS-ovcima je i sam spomen imena HRVATSKOGA neprihvatljiv! Da bi njihova priča o autonomiji prošla kroz ušicu zakonitosti u prvu točku Deklaracije stavili su “Županija Istarska je ustrojena kao autonomna regija i sastavni dio nedjeljive Republike Hrvatske”

Važno je, međutim, to da se već u prvoj točki deklaracije navodi “Županija Istarska je ustrojena kao autonomna regija i sastavni je dio nedjeljive Republike Hrvatske” kao smokvin list ,za pokriće stvarnih namjera.

Druga tema su političko-financijski zahtjevi, poput toga da Istri trebaju ostati dvije trećine prihoda od poreza i naknada, dok bi preostala trećina išla u državni proračun. Osim toga, istarske vlasti bi raspolagale i upravljale tamošnjim građevinskim i poljoprivrednim zemljištem, šumama, nekretninama, školama, zdravstvom i socijalnom politikom, kulturom, medijima, prometnicama, energetskim postrojenjima i turističkim objektima, a država bi osigurala jedinstvo kroz obranu, vanjsku politiku, monetarni sustav, dio unutarnjih poslova i nezavisno sudstvo.

Zahtjev za raspodjelu nadležnosti između države i regija, našao se i u IDS-ovoj Deklaraciji o demokratizaciji Republike Hrvatske

Bez promjene Ustava, a to uključuje dvotrećinsku podršku u Saboru, Hrvatska ne može postati niti federalna država. Jer u federacijama, pokrajine ili regije imaju vlastite parlamente, vlade, sudstvo, dakle, dijele nadležnosti s državnim vlastima, što kod nas ne bi bilo moguće čak i ako bismo, umjesto sadašnjih županija imali nekoliko regija.

Ustav, koji je donesen 22. prosinca 1990., onemogućio je bilo kakvu mogućnost secesije dijelova Hrvatske, a pisci Ustava imali su još nešto u mislima. Najbolji svjedok je Vladimir Šeks, koji je jedan od autora Ustava:

“Božićnim ustavom, Hrvatska je od samog početka definirana kao jedinstvena država bez mogućnosti izdvajanja nekih njezinih dijelova. Time smo željeli spriječiti potencijalne dezintegracijske procese, jer u prošlosti su stranci koji su vladali na ovim prostorima, od Mlečana do Austrijanaca i Mađara, često promovirali negativne oblike regionalizma, kako bi oslabili pokrete za stvaranje hrvatske države. Ovakva tendencija,   prisutna je  u dijelu IDS-a, a manifestirala se putem zahtjeva o nekoj labavoj konfederaciji Istre i  Hrvatske.”

Ali IDS ide dalje, peta kolona ne posustaje.

U projektu  „Zemlja Istra „nabrajaju se zahtjevi sa kojima bi se izašlo pred Sabor RH  a to su -Donošenje Ustava Zemlje Istre-Vlastiti fiskalni sustav-Vlastito sudstvo -Vlastita teritorijalna policija  -Vlastito školstvo-Demilitarizacija  Istre -Organiziranje Istre kao federalne jedinice unutar Republike Hrvatske!!!

Ovaj Paulettin projekat je ustvari realizacija  njegovih izvornih regionalističkih i separatističkih ideja ..Projekat Zemlja Istra „izazvao je turbulencije u samom IDS-u, jer lako je svako toliko malo medijski izletiti i provocirati,a drugo je ovakav projekat koji govori o realizaciji prezentirati javnosti. U IDS-u su se već dogodila raslojavanja .Puno je čelnih ljudi izašlo ili izbačeno iz Stranke od njenog osnivanja. Jedni zbog nedostatka hrvatske nacionalne komponente, a drugi zbog zanemarivanje socijalne i liberalne komponente. Taj je Paulettin projekat doživio neprihvaćanje u samom IDS-u,  ali  je ostao trajno u njegovom duhu i samoj biti postojanja stranke.

Ivan Pauletta se nakon njegovog neuspjeha povukao iz politike. Oglašavao se u medijima nezadovoljan stanjem u IDS-u i njihovim kriminalnim radnjama.

“Važno je prisjetiti se, i ukazati na činjenicu, kako je taj prevratnički i autonomaški koncept ‘Zemlje Istre’ trebao dobiti svoj puni izraz u ‘događanju naroda’, poznatom pod imenom Kongres Istrijana, u Puli . Tu se uspjelo okupiti (1995.), brižno pripremljeno i selekcionirano, veliko mnoštvo domaćih i iseljenih  Istrijana , esula , raznih (filo)fašističkih, udbaških, KOS-ovskih, yugonostalgičarskih i drugih antihrvatskih snaga   sa zadaćom da izglasanom ‘istrijanskom Deklaracijom’ postave legitimističke temelje za ‘cepanje Hrvatske’. kaže  Mario Sošić u svom tekstu

ipress.rtl.hr/istra/autonomaski-projekt-zemlja-istra-iznova-vreba-49962.html

Referendum o autonomiji

No, vidjelo se, i moglo se čuti, kako taj antihrvatski koncept i danas nije posve stavljen van snage. Čeka se, i vreba, valjda neko novo povoljno vrijeme, za ‘istarske putovnice’, passaporte ili jugoslavenske pasoše. To je prilično jasno, pa i slijedom najnovije sarajevske Deklaracije o zajedničkom jeziku …, u kojim potpisnicima prepoznah i tri prava i omiljena ‘istrijana’ – Rade Šerbedžiju, Daša Drndić, N. Popovića.” dalje je napisao Mario Šošić

I evo dočekali su i referendum u regiji Veneto i referendum u Kataloniji, ali su u Istri ojačale hrvatske domoljubne snage i IDS više nema tu snagu da pokrene svoje autonomaške snage.

Deklaracija o Euroregiji Istri, koja obuhvaća i općine iz Slovenije i Italije neslavno je propala zahvaljujući Slovencima, koji su takvu ideju prepoznali kao ugrožavanje suvereniteta i integriteta Republike Slovenije.

  • Ivan Jakovčić je puno puta  postavio pitanje autonomije, ali  je  prigodom  proslave 16. obljetnice osnutka stranke,  rekao da bi otvaranje toga pitanja prije nego Hrvatska uđe u EU štetilo Hrvatskoj jer, kako je kazao, Istri autonomija nakon ulaska RH u EU, ali se ogradio da “IDS ne želi naštetiti politici predsjednika Mesića i Vlade te ne želi ići protiv državnih interesa i time zaustaviti ulazak Hrvatske u Europu”.

http://www.poslovni.hr/hrvatska/jakovcic-istri-autonomija-nakon-ulaska-rh-u-eu-5754

  • Dosta nam je toga da Istra bude zadnja u državi i da iz proračuna dobivamo samo mrvice, ističe istarski župan Ivan Jakovčić, 2009.godine poručujući da će IDS obnoviti svoju borbu za regionalnu autonomiju Istre

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/jakovcic-obnavlja-borbu-za-autonomiju-istre-20090928/print

  • Pa iznova prigodom referenduma 2017.godine u talijanskim regijama Veneto i Lombardija u kojima je većina građana zatražila veći stupanj autonomije u školstvu, zdravstvu, sigurnosti i migracijskoj politici. Očekivano, čelnici IDS-a, i  europarlamentarac Ivan Jakovčić uvjereni su  da građani Istre žele upravljati “svime osim klasičnim državnim funkcijama, poput vanjske i obrambene politike”.https://www.vecernji.hr/vijesti/autonomija-istre-kakvu-zaziva-jakovcic-je-neustavna-1203721 – http://www.vecernji.hr
  • “IDS traži i zalaže se za veću financijsku i regionalnu autonomiju po uzoru na Dansku i Njemačku – kazao je predsjednik stranke Boris Miletić. No nevolja je što Ustav RH nije predvidio takve ovlasti županija – one su precizno popisane i odnose se na poslove od regionalnog značaja u školstvu, prometu… Za veću autonomiju županija nužne su izmjene Ustava, a za to je pak potrebna volja HDZ-a i SDP-a. U dvjema velikim strankama, međutim, nisu skloni Jakovčićevu tumačenju decentralizacije, odnosno autonomije.
  • U SDP-u i HDZ-u, bez kojih nema izmjena Ustava, kažu da jesu za decentralizaciju države, ali su protiv zazivanja neovisnosti Istre.

Peta kolona je ipak pretjerala, jer umjesto da živi u miru sa svojim susjedima i sugrađanima,  oni stalno smišljaju nove i nove podvale , samo su ih ljudi pročitali , pa  ih brzo poklope!

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

Izvor: Hrvatske pravice/Foto:Davor Javorović

Izvorni autor: Lili Benčik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.