Ministarstvo hrvatskih branitelja reagiralo je na članak koji je objavljen na portalu Dnevno.hr

02.03.2020. 09:50:00

Reagiranje Ministarstva hrvatskih branitelja na članak objavljen na portalu www.dnevno.hr u nedjelju, 1. ožujka 2020. godine, naslova „Medved i Kolinda nisu se ni javili! Tužna priča hrvatskog branitelja Jadranka, autora Dnevno“, na poveznici

https://www.dnevno.hr/domovina/medved-i-kolinda-nisu-se-ni-javili-tuzna-prica-hrvatskogbranitelja-jadranka-1436738/ .

U članku se navodi: „Sa svojim je problemima ovaj čovjek upoznao i bivšu predsjednicu Kolindu GrabarKitarović i ministra branitelja Tomu Medveda, no od njih nikada nije zaprimio nikakav odgovor.“

Hrvatski branitelj Jadranko Vukanović uputio je dopis Ministarstvu hrvatskih branitelja, nakon čega je ministar Medved uputio dopis HŽ Cargo-u da se razmotri situacija gospodina Vukanovića. Također, kontaktirano je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Na inicijativu Ministarstva hrvatskih branitelja organiziran je i sastanak s predstavnicima pravne službe HŽ Cargo-a te s predsjednikom udruge branitelja HŽ Cargo-a, a oni su potom predložili Vukanoviću mogućnosti razrješenja situacije.

Jednako tako, državni tajnik u Ministarstvu Ivan Vukić, kontaktirao je Jadranka Vukanovića i objasnio mu modele rješavanja njegove situacije, koje je gospodin Vukanović prihvatio.

Također, gospodin Vukanović upoznat je s procedurom podnošenja zahtjeva za jednokratnom novčanom pomoći, do razrješenja njegove situacije, te je upućen i da se obrati Zakladi hrvatskih branitelja.

S obzirom na navedeno, netočna je tvrdnja kako ministar Medved ili Ministarstvo hrvatskih branitelja nije reagiralo na problem gospodina Vukanovića te kako on nije dobio nikakav odgovor.

Ističemo kako prije objave ovog članka Ministarstvo hrvatskih branitelja nije zaprimilo medijski upit na koji bi se moglo očitovati o postupanju u slučaju situacije Jadranka Vukanovića te izražavamo zabrinutost zbog nevjerodostojnog izvještavanja.

Jednako kao u svim situacijama kada se hrvatski branitelji nađu u problemu, Ministarstvo je i ovaj put poduzelo sve što je u našoj nadležnosti te vjerujemo u skoro razrješenje ove situacije.

Kabinet ministra - Odnosi s javnošću

Izvorni autor: Ministarstvo hrvatskih branitelja/Odnosi s javnošću

Autor: