Ministarstvo hrvatskih branitelja reagiralo na članak " HRVATSKI BRANITELJI SPREMNI POMOĆI U BORBI PROTIV KORONE "

19.03.2020. 15:03:00

Nastavno na članak objavljen na Vašem portalu, a prenesen s portala Otvoreno.hr, pod naslovom „JE LI ISTINA DA SU VETERANI SPREMNI POMOĆI U BORBI PROTIV KORONE?, Nazvali smo ih i provjerili znaju li da Medved nudi njihovu pomoć“, autorice Snježane Vučković, ističemo kako ministar hrvatskih branitelj Tomo Medved nije NUDIO ničiju pomoć, nego je odgovorio na novinarski upit nakon izjave uoči sastanka u Vladi, i to kako slijedi:

"To je apsolutni prioritet rada Vlade. U ovim okolnostima sve naše službe, sva tijela rade svoj posao na najbolji mogući način. Ulažemo iznimno velike napore, Stožer je tu koji koordinira sve aktivnosti vezane za tu priču, a mi smo u potpori i nadzoru realizacije svih mjera".

Upitan jesu li branitelji spremni volontirati ako za to bude potrebe, odgovorio je kako je to jedno od rješenja.

"U koordinaciji sa Stožerom imamo veliki broj veterana koji su spremni staviti svoje sposobnosti na raspolaganje, ako bi to trebalo u skladu sa zahtjevom koji bi se stavio pred nas", rekao je ministar Medved, dodavši da nadležne snage za sada uspješno rješavaju sve izazove. (dostupno na stranici HINA-e)

Navodi kako je ministar Medved govorio ili odlučivao u ime osoba koje to ne žele nisu istiniti. Ističemo kako je podrazumijevao one koji su se Ministarstvu javili da su spremni pomoći ukoliko bude potrebno.

Ljubazno Vas molimo da u skladu s navedenim korigirate članak.

S poštovanjem,


MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA

Autor: