Ministarstvo hrvatskih branitelja reagiralo na objavu Darija Juričana

02.12.2020. 13:00:00

S obzirom na objavu Darija Juričana koju je dostavio medijima, Ministarstvo hrvatskih branitelja zbog točnog i istinitog informiranja javnosti očituje se kako slijedi:

Navodi da ministar Medved „prikriva Bandićeve majstrorije“ manipulativni su i neosnovani.

Ministarstvo hrvatskih branitelja postupa sukladno zakonima, pravilnicima i uredbama koji se primjenjuju za sve hrvatske ratne vojne invalide na istovjetan način, neovisno o stranačkoj pripadnosti i suprotno onome što se u navedenoj objavi aludira.

U konkretnom slučaju, napominjemo kako je Zahtjev za provođenjem postupka utvrđivanja prava na stambeno zbrinjavanje dostavljen Ministarstvu prije mandata ministra Medveda, odnosno 2015. godine, što je još jedan pokazatelj neutemeljenosti takvih tvrdnji.

Tadašnje Ministarstvo branitelja, pod vodstvom bivšeg ministra Freda Matića, provelo je postupak, utvrdilo pravo stranci na kupnju predmetnog stana dana 15. rujna 2015. godine, po uvjetima i cijeni sukladno tada važećem Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, te tada važećoj Uredbi o stambenom zbrinjavanju.

S poštovanjem,

Kabinet ministra

Odnosi s javnošću

Izvorni autor: MHB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.