Ministarstvo hrvatskih branitelja se oglasilo o navodnom incidentu na obilježavanju obljetnice Bitke za Vukovar

19.09.2022. 18:10:00

Nastavno na upit i objave na društvenim mrežama o navodnom incidentu na obilježavanju obljetnice Bitke za Vukovar, dostavljamo reagiranje kako slijedi:

Na središnjoj svečanosti obilježavanja 31. obljetnice Bitke za Vukovar, održanoj 17. rujna u Hrvatskom domu Vukovar, bili su brojni branitelji Vukovara, uglavnom pripadnici 204. brigade HV-a, ali i drugih postrojbi koje su sudjelovale u obrani Vukovara, među njima i HOS-a. Iako mnogi nisu imali istaknuta obilježja svojih ratnih postrojbi, bilo je i onih koji su bili s oznakama svojih ratnih postrojbi i svi zajedno pratili su program svečanosti u prepunom Hrvatskom domu, kako s partera tako i s galerije. 

Svečano obilježavanje obljetnice proteklo je dostojanstveno, kako Bitka za Vukovar i svi njezini sudionici i zaslužuju, no očito to nekima smeta pa sada pokušavaju izazvati skandal tamo gdje ga nema niti ga je bilo. Nikome nije zabranjen ulaz, niti je itko tko je želio pratiti program uživo spriječen, a i gospodin koji je navodno imao problema zbog obilježja HOS-a pratio je program u Hrvatskom domu, o čemu svjedoče i fotografije objavljene na društvenim mrežama. Nažalost, kao i više puta do sada, ponovno se pokušava fokus s dostojanstvene i ponosne proslave važnih obljetnica iz Domovinskog rata premjestiti na teme koje potiču na podjele i razdor braniteljske populacije i cijelog hrvatskog društva, umjesto da se poziva na zajedništvo koje nas je vodilo do konačne pobjede u Domovinskom ratu.

Ministarstvo hrvatskih branitelja

Izvorni autor: Ministarstvo hrvatskih branitelja/Foto: logo MHB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.