Mirno vam more: Hrvatska ratna mornarica slavi obljetnicu osnutka

18.09.2023. 14:10:00

VELIKA RATNA SNAGA

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku pripadnicima i pripadnicama Hrvatske ratne mornarice povodom 32. obljetnice osnutka, prenosi Dnevno.hr.

“Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske ratne mornarice, čestitam vam 32. obljetnicu ustrojavanja Dana Hrvatske ratne mornarice. U Domovinskom ratu bili ste prvi čuvari hrvatskog Jadrana i priobalja, a danas ste udarna snaga naše moderne Hrvatske vojske na moru”, kazao je Banožić i nastavio zahvalom:

Ministrova zahvala
Foto: MORH/ M. Čobanović

“Hvala vam, poštovane pripadnice i pripadnici HRM-a, na svim naporima koje ulažete u očuvanju i izgradnji sposobnosti za izvršenje zahtjevnih zadaća na hrvatskom Jadranu, ali i šire. Svoje sposobnosti dokazujete i u vojnim vježbama i u operacijama potpore miru diljem svijeta, hvala vam što pokazujete svu snagu moderne Hrvatske vojske.”

“Vrhunski mornari trebaju vrhunska sredstva”

Rekao je i kako Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane znaju da vrhunski motiviranim mornarima i vojnicima trebaju i vrhunska vojna sredstva:

“I zato ulažemo do sada najveća financijska sredstva od Domovinskog rata u sustavno jačanje sposobnosti sve tri grane naše Hrvatske vojske. Ulažemo u pripadnike Oružanih snaga, u sve segmente njihovog života i rada, jer bez zadovoljnih pripadnica i pripadnika HV-a nema vjerodostojne vojne sile. Poštovani pripadnici HRM-a, budite ponosni na postignute rezultate! Dragi hrvatski mornari, nek’ vam je mirno more!”

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:arhiva MORH

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.