Miro Bulj: Pozivam sve hrvatske branitelje da se uključe! Ne dajte da vas ponižavaju, uključite se, nismo se borili za ovakvu Hrvatsku!

20.05.2021. 22:43:00

Na društvenim mrežama kruži snimka žestoke rasprave u predizbornom sučeljavanju Stipe Petrine i Mire Bulja, a u kojoj Petrina iznosi optužbe na račun Mosta te spominje dijagnozu saborskog zastupnika Bulja F.60.1. koja označava trajnu promjenu ličnosti nakon psihijatrijske bolesti. Bulj tvrdi da snimka kruži u sklopu “prljave kampanje protiv njega”.

“Vi ste izbačeni ko dripci, vi ste šutirani”, grmio je Petrina na Bulja, na što mu je Bulj odgovorio kako je MOST prva politička opcija koja je izazvala izvanredne izbore.

“A, ne Bulj! To je laž! HDZ je vas izbacio. Ja sam bio tamo. Vaš lider Petrov je cmizdrio pola sata prije u sobi s Karamarkom prije sjednice”, nastavio je Petrinja, na što ga je Bulj upitao je li on bio prisutan tamo, a Petrina kratko odgovara: “Da”. Zanimljiva je to informacija koju javnost očito ne zna, a bilo bi zanimljivo čuti i što bi o tome imao za reći Tomislav Karamarko.

No, Petrina tu ne staje te kreće s napadom na Bulja.

“Evo ja se Vama divim gospodine Bulj, kako Vi sve znate. S kojom ste dijagnozom otišli u mirovinu? Išli ste s dijagnozom F60.1 –  za gledatelje koji ne znaju, to je trajna promjena ličnosti nakon psihijatarijske bolesti”, kazao je Petrina.

No, što je time Petrina ustvrdio ili želio reći gledateljima, zapravo uopće nije jasno. Naime, ukoliko bi se provjeravalo koliko hrvatskih branitelja ima ovu dijagnozu, stvari bi bile potpuno jasne i više se nikad, bar ne u negativnom kontekstu, ne bi spominjala ova dijagnoza.

Prljava kampanja

“To je recikliranje starih priča. Ja recikliranje starih priča prije tri godine ne komentiram. Ja sam rekao svoje”, kazao nam je Miro Bulj koji je bio sudionik Domovinskog rata od prvog dana. Točnije govori nam, 18 godina Bulj je bio hrvatski vojnik.  “Moj ratni put je jasan. To je sad ta prljava kampanja koju gura HDZ”, pojašnjava nam Bulj.

“Ja sam bio u ratu 18 godina i nažalost vidio svašta. Sve što sam imao i radio u Domovinskom ratu, radio sam časno i pošteno. Sve je lako provjerljivo”, ističe.

“HDZ je doživio težak udarac. Moj Sinj, iz kojeg sam krenuo u rat tad kao mlad čovjek, ne mogu ga gledati više ovako”, govori nam Bulj koji kaže da ga više boli danas kad gleda kakav je njegov Sinj.

Govori nam kako je snimka ponovno počela kružiti upravo iz razloga jer je dobio veliko povjerenje Sinjana u prvom krugu izbora.

“Ne mogu shvatiti da su izgubili u prvom krugu zbog svog nerada i nemara. Rade sve i svašta ispod pojasa, prljavu kampanju, spuštaju, ali narod Sinja zna Mira Bulja”, govori nam te u nekoliko navrata ističe da se u tu raspravu neće upuštati, jer mu je na prvom mjestu Sinj, no dodaje kako je doživio i napad na vlastitu obitelj.

“Ja sam se bavio s time da mladi ostanu u gradu Sinju, želim se baviti svojim gradom Sinjom, to je meni bitno. Moj narod ne zaslužuje ništa manje. Nikad mi nitko nije dao veću potporu i to je njima ogroman problem. Imam najbolji i najmlađi tim i o tome ću govoriti, a o njihovim podvalama i uništavanju moga grada Sinja i Dalmacije sam govorio i govorit ću i ovaj put tražim odgovornost. Neće građani Sinja nasjest”, uvjeren je ovaj saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika grada Sinja, koji u borbu za mjesto gradonačelnika Sinja ulazi s 14 posto prednosti u odnosu na HDZ-ova kandidata Igora Vidalinu.

“Ja se samo bavim svojim timom i mojim Sinjom, želim riješiti probleme mojih građana, a na njihove provokacije i podvale neću ovaj put nasjedati, a nadam se ni narod Sinja” ponavlja Bulj i dodaje: “Ja ću se boriti za svoj grad Sinj. Za to sam spreman sve izdržati”

Poziv svim braniteljima

Ponovno se vraćamo na dijagnozu F.60.1. i činjenicu što ju je Petrina tako negativno spomenuo.

“Jedino si ispravan ako si u njihovoj stranci, onda si branitelj cijenjeni”, govori Bulj, umirovljeni profesionalni vojnik s 18 godina vojnog staža.

“Ja ih se ne bojim. Oni pokazuju koliko su kao gubitnici strašno loši, najprije prije svega kao ljudi. I oni se boje, jer znaju da će izgubiti.

Pozivam sve hrvatske branitelje da se uključe! Ne dajte da vas ponižavaju, uključite se, nismo se borili za ovakvu Hrvatsku!”, zaključuje Bulj koji smatra da se okakvim napadom na njega od strane Stipe Petrine diskriminiraju svi branitelji koji imaju takvu dijagnozu, jer kaže, po tome ispada, da se oni ničim u životu više ne bi smjeli baviti.

SNIMKU SUČELJAVANJA POGLEDAJTE OVDJE

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.