Mišetić iskopao podatke o čovjeku koji bi mogao biti Borjanov otac: ‘Je li protjeran ili je pobjegao da ne bude procesuiran zbog pobune?’

01.12.2022. 10:37:00

Boško Borjan, otac golmana reprezentacije Kanade Milana Borjana, tijekom Domovinskog rata bio je navodno pripadnik 75. motorizirane brigade, tzv. Vojske Srpske Krajine. 

Otkrio je to putem Twittera odvjetnik Luka Mišetić koji je reagirao na Borjanove objave da je kao 8-godišnjak protjeran iz Hrvatske u operaciji Oluja. U svojim je brojnim izjavama govorio da se nije rodio u Hrvatskoj već tzv. RS Krajini. 

“Kanadski vratar Milan Borjan kao 8-godišnjak ‘protjeran” iz Hrvatske u Oluji? Ili je njegov otac Boško bio pripadnik 75. motorizirane brigade tkz. ”Vojske Srpske Krajine” pa je s obitelji pobjegao iz Hrvatske u Oluju kako ga Hrvatska ne bi procesuirala zbog oružane pobune?”, objavio je Mišetić. 


Naime, u svojoj objavi Mišetić nije rekao da je riječ o ocu nogometaša, već o čovjeku koji ima isto ime i prezime kao on. Naime, i hrvatski i srpski podaci pokazuju da je Boško Borjan bio pripadnih srpske paravojske. Navedeni čovjek 28. travnja 1993. godine u Kninu je uhićen zbog pljačke, i to zbog prijevoza granulata, smjese za proizvodnju plastičnih stvari. Boško nije procesuiran pred našim pravosuđem jer je hrvatska vlada 1996. godine amnestirala sve koji su počinili oružanu pobunu protiv Hrvatske. 

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto: Snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.