MISLI DIDA ANDRIJICE: “Oni njijov glavni pop Potpirije, opet vatru potpiruje!”

25.03.2021. 18:23:00

Zdravi bili, dico moja!
Nema u nas , u ovoj našoj Rvackoj, mira ni na Sv. Jozipa. Kako znade svaki pravi Rvat i katolik, Sv.Jozip je svetac zaštitnik Rvacke nan države, i to još od prija pesto-šesto godina.
I undak na blagdan Sv.Jozipa, umisto nekoga lipoga filma o Svecu, ili intervjuja s nekin Pratron ili Petrovcen, poglavito ako je taj iz svetišta Jozipovoga, na htv osvane intervju su onin njijovin glavnin popon Potpirijen.
Je dico moja, to je onizi šta je usta otvara na četničke pisme (kako on kaže, a ja bi se okladija da ji je piva srcon i dušon), oni šta je kad su ga snimali negdi u njijovoj crkvi, pa usnimili i maleknoga Dražu iza njega,kaza kako on nema ništa sutizin, da je to uređenje sobe tako!!!
Nu , kaže on, rečeni Potpirije da su tako uredili sobu. Da je kojin slučajen naš ovi Bozanić usnimljen, ne kraj Ante, nego kraj knjige Mile Budaka, ne bi srbadija pristala o tome prdit još dvajestak godina.
I rekne taj Potrpirije u tomu razgovoru s našin (đava zna čiji je) nounaron, kako je on patijarh srba hrvata i slovenaca. Ma nu, Boge ti dragoga. Slušaj ti Potpirije, ajmo reć da si srbinin glavni pop, kakono ti kažeš patrijarh, za slovence ne znan i neću sudit, ali brajo , ti Rvatin nemereš bi ništa! Jerbo su Rvati većinon katolici, a ovi Rvati koji su pravoslavci imaju svoju Rvacku pravoslavnu crkvu! Drugi je par postola šta je gamad na vlasti neće prizna.
I još je reka kako on , Potpirije, neće iz Rvacke. Ma nu zamisli, dašta nego nećeš, kad je glavna odrednica te tvoje crkve, ideja o velikoj srbiji, i ti ćeš na njoj radit i radiš. Samo ovin našin ovcan se on čini umiljat, pa mu se smiškaju i viču kako je dobar.
Dico moja, Potpirije će nastavit potpirivat vatru velike srbije, kako je to radio i oni glavni njijov pop prija njega, i oni prija njega a tako će i oni posli njega, njijova spc je organizacija koja radi na projektu velike srbije i komu to nije jasno neka se ode ispovidit i pričestit! U našu Crkvu!
A ovi mazlumi s HTVeja, neka odma kolektivno daju ostavke ili neka ji neko makne, jerbo je , kakvi su , za očekivat, da nan na Dan državnosti na televiziji osvane vučić, a za Oluju morebit šešelj. I kaže, državna televizija. Morebit, samo ja neznan koje države!
A nekidan dico moja, gledali mi Dinama svi zajedno u Mate Digitrona u gostijoni. U stvari ne u gostijoni nego na taraci, Mate izdavijo tv i mi gledali. A gušta, a kako su očerupali one pivce engleske, ma to je dico moja bila divota! I kad je završilo, svi smo bili sritni ko da je Mate Digitron smanjija cijene. Ali neće on to, prija će Dinamo osvojit ne ligu uefe, nego ligu prvaka nega će Mate spušćat cijene.
Nego, mi svi sritni, jedino Ante Podguzin ništa ne pokazuje. Kad smo ga pitali šta mu je, reka je da ga to ne zanima. Nu , ne zanima, a cilu je utakmicu snami gleda. Ali on kaže kako je on Ajdukovac i njega ne zanima Dinamo. Nemereš ti budaletini objasnit da kad igraju rvacki klubovi, nema klubarenja, nego navijaš za njizi protiv tuđi.
A on upelijo da nije tako i da njega Dinamo i Mamići ne zanimaju, i da mu je svejednako dobili ili izgubili. A undak san ga pita, da kad mu je svejednako, što ne upeli doli u Ajduka da ne uzimaju pare koje jin Dinamo donese iz evrope. E undak je reka, da to nije isto, da me đavlu i uteka kući.
Meni to nije jasno, pa da me ubiješ. Doli ova ekipa razbucaje Ajduk, i još maže oči s onin“ svi su protiv njizi“ a mensečini da su oni sami protiv sebe, i sve rade kako bi Ajduk bija šta jadniji da ga mogu za bobu uzest od Splita i unda se namirivat. Ružno je brte šta su od velikoga kluba učinili…
A Mamić ujitijo prozivat suce. Ne nogometne, nego one prave. Čovik vanka iznosi šta je komu plaća, di je koga vodijo, koga je obuva koga je napija i najida. Sve! I unda se čovik nemere čudu načudit. Ajmo uzet vako; da su ga oslobodili, zašta je i plaća, undak niko nebi zna da jin je plaća. A oni su uzimali, pelješili ga, a nisu ga oslobodili. Da jesu unda bi bili potkupljena gamad, kojima nije mista u sudu, a ovako su samo govna!
Živi bili!
Vaš did Andrijica

Izvor: Dugopolje org/Foto: Dugopolje org

Izvorni autor: Dugopolje org

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.