Mladi Vatreni izgubili od Škota na Šubićevcu, prosuli vodstvo u posljednjih deset minuta susreta

11.09.2019. 07:15:00

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo mlada hrvatska nogometna reprezentacija (U-21) u utorak je u skupini 4 na stadionu Šubićevac u Šibeniku protiv Škotske izgubila s 1-2, iako je vodila do 81. minute.

Iako je Hrvatska bila ambicioznija i dominirala je u posjedu lopte, bilo je to uglavnom jalovo, s vrlo malo prilika. Ipak, u 10. minuti Hrvatska je povela. Nikola Moro je dobro ubacio u kazneni prostor, a Sandro Kulenović glavom trese mrežu. 

Mogli su Škoti poravnati u 28. minuti preko Hornbyja, ali je u zadnji tren spasio stoper Kalaica.

U nastavku se dugo čekalo do prve prigode. U 71. minuti ponovno je u šansi bio Hornby, ali je vratar Šemper uspio sačuvati mrežu. Iz te obrane odmah se razvio kontranapad Hrvatske, Ivanušec je proigrao Kulenovića, koji s deset metara iskosa puca u gostujućeg vratara.

Ključnim trenutkom pokazao se ulazak veznjaka Aberdeena Connora McLennana u 78. minuti, koji je pogocima u 81. i 89. minuti donio preokret i pobjedu Škotskoj. 

U drugoj utakmici naše skupine Grčka je kod kuće svladala Litvu s 1-0 pogotkom Bouzoukisa (80).

Na Euro će se plasirati pobjednici devet kvalifikacijskih skupina i najbolja drugoplasirana reprezentacija. Preostalih osam drugoplasiranih momčadi ide u dodatne kvalifikacije, koje će dati još četiri sudionika EP-a.

Izvor: av/h/Direktno.hr/Foto:faH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.