Mladi Vatreni pogotkom Lovre Majera pobijedili Grčku u Ateni i postali najozbiljniji kandidati za izravan plasman na Euro

13.10.2020. 20:43:00

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija pobjedom 1:0 u Ateni nad Grčkom ostala je u prilici ostvariti i direktan plasman na Euro kojem će sljedeće godine domaćini biti Mađarska i Slovenija

Hrvatsku mladu reprezentaciju U-21 nakon lake pobjede nad San Marinom (10:0) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo ovog je utorka čekao vrlo važan okršaj protiv Grčke, koju su nedavno pobijedili u Varaždinu 5:0.

Naravno, pritisnuta imperativom pobjede, ali i pod 'ravnanjem' izbornika Igora Bišćana, koji je zbog samoizolacije propustio varaždinski ogled u kojem je na klupi sjedio Tomislav Rukavina i pomogao da se dođe do pobjede 5:0, Hrvatska je u Atenu došla s jedinim ciljem.

A Bišćanovi su igrači od prve minute stavili do znanja domaćinima da su bolji i kvalitetniji.

Svoju bolju igru, jer domaćini u prvih 30-tak minuta gotovo da nisu ni prošli centar, naši su naplatili golom Lovre Majera u 26. minuti.

Na početku drugog poluvremena Grci su tražili kazneni udarac zbog navodnog igranja rukom Sose, nakon što je Šutalo izbio loptu prema aut-liniji, ali španjolski sudac Jose Munuera samo je odmahnuo rukom.

Najbolji odgovor na ovaj grčki pritisak bile su prigode koje su stvorili Majer, pa potom i Musa.

Inače, prvi udarac prema golu Hrvatske, Grci su uputili u 55. minuti, ali pokušaj Bouzoukisa bio je 'mačji kašalj' za Šempera.

Ali već dvije minute kasnije, Šemper je imao puno više posla, nakon udarca Papanikolaoua. No, i iz ovog dvoboja hrvatski je golman izašao kao pobjednik.

Od 60. do 66. minute Hrvatska je mogla riješiti pitanje pobjednika, no udarci Muse, potom i Majera te Ivanušeca nisu bili dovoljno jaki ali ni precizni. Posebno Musin, kada je s deset metara posalo loptu preko gola.

Bišćan je napravio dvije promjene, uvevši Bistrovića i Vizingera, umjesto Špikića i Majera, ali na terenu se gotovo ništa nije promijenilo, jer Hrvatska je i dalje bila bolja i opasnija. U 75. minuti Ivanušec je odlično prošao po lijevoj strani, ali završni Musin udarac opet nije otišao u željenom smjeru.

Bio je to ujedno i posljednji pokušaj Petra Muse, napadača praške Slavije, jer u sljedećoj minuti umjesto njega na teren je ušao Sandro Kulenović.

Ti promašaji ipak se nisu osvetili našim igračima, pa je Bišćanova 'družina' upisala novu pobjedu.

Sljedeću, možda i najvažniju utakmicu ovih kvalifikacija, Hrvatska igra 12. studenog u gostima kod Škotske, iste one koja je pobijedila Hrvatsku 1:2 u rujnu prošle godine na Šubićevcu.

Izvor: tportal.hr/Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Izvorni autor: S.Š.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.