MLADOG MUPOVCA IVICU ’91. UBILI IZ ZASJEDE! Za zločin nitko nije odgovarao, DORH dignuo ruke od progona

11.07.2022. 19:07:00

Na današnji dan 1991. oko 23 sata na Jadranskoj magistrali u Poličniku kod jezera Grabovca srpski teroristi postavili su zasjedu policijskoj patroli MUP-a, pri čemu je u rafalnoj paljbi ubijen policajac Ivica Jurica iz Suhovara dok su Mile Rončević, Šime Jurjević Škopinić teško ozlijeđeni, a Ivica Vanjak lakše.

Taj događaj uzbunio je javnost u Zadru i zadarskom zaleđu, a na sprovodu poginulog policajca okupilo se tisuće ljudi. Beogradski dnevni list “Politika” ovaj je događaj okarakterizirao kao nesretan slučaj u kojem je Juricu nepažnjom ubio kolega iz vlastite postrojbe.

Za njega su bili optuženi pripadnici paravojne postrojbe pobunjenih Srba Goran Opačić Klempo, Željko Cvjetanović, Zoran Erceg Šugi, Siniša Medak i Dušan Lakić. Nakon što je Lakić 2002. godine uhićen na graničnom prijelazu Tovarnik, ispitan je i oslobođen optužbi, a Županijsko državno odvjetništvo u Zadru odustalo je od progona i ostalih optuženih osoba.

Proročanske očeve riječi

Ubijeni Ivica Jurica rođen je 21. studenog 1968. godine, a policiji se priključio 10. prosinca 1990. godine. Njegovi sumještani iz Suhovara nikako nisu mogli prihvatiti činjenicu da je preminuo na takav način, a Ivičin otac Slavko tada je, osim tuge, izrazio zabrinutost za daljnji tijek događaja u Hrvatskoj:

“Kada bih znao da je moj Ivica zadnji, pjevao bih, a ne plakao”, prenosi Domovinskirat.

Ivica je za sobom ostavio petero braće i sestara, te majku i oca čije su se riječi ispostavile proročanskim. Na žalost, njegov je sin bio tek jedna od prvih žrtava Domovinskog rata.

Foto: Domovinskirat/Borna Marinić

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Domovinskirat/Borna Marinić

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.