Mlinarić: Moramo naplatiti ratnu odštetu i razgraničiti žrtvu i agresora – zato sam i ušao u politiku

21.08.2021. 08:37:00

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić za N1 govorio je o proslavi “Oluje”, o njegovim motivima koji su ga potaknuli da se uključi u politiku, o SDSS-u, Miroslavu Škori i stanju u DP-u.

Komentirao je i sastanak vodstva stranke u srijedu i situaciju u stranci. Kazao je da nije bilo rasprave o Miroslavu Škori jer se nakon neopozive ostavke nema što raspravljati. “Nije bilo glasanja, povišenih tonova, nejedinstva. Nije bilo prijepora jer nema oko čega biti prijepora”, rekao je.

Dotaknuo se Domovinskog rata: “Ne smijemo dozvoliti da se ne zna tko je agresor, a tko žrtva. Moramo naplatiti ratnu odštetu.”

“Što je potpredsjednik Vlade Milošević napravio po pitanju ratne odštete, logoraša, nestalih? Kakve napore on tu radi, osim što su ga prošle godine – uz dogovor premijera i ministra Medveda – doveli u Knin. A poslije toga Medved odlazi u Grubore gdje se dogodio pojedinačni zločin. Hrvatska ne može stajati iza pojedinačnog zločina kojeg treba osuditi, počinitelja kazniti – ali RH nije planirala i izvršila taj zločin”, kazao je.”

Komentirao je i pozdrav Za dom spremni za koji kaže da je legitimna insignija HOS-a koja smeta isključivo SDSS-u i onima koji i danas potenciraju četničko znakovlje.

“Još se od vremena mirne reintegracije postavlja pitanje oznaka i spomenika, a nije riješeno ni danas. U Bršadinu je nikao novi spomenik prije 2 mjeseca ‘poginulim krajinskim vojnicim’. Što ćemo ostaviti svojoj djeci? Izgledat će kao da su se zaratila dva zavađena sela. Nije to tako i zato sam ušao u politiku. Ovo je bila agresija na RH i neću odstupiti ni milimetra od nekih stvari”, rekao je među ostalim Mlinarić.

Rekao je da se neće kandidirati za predsjednika DP-a, ali da neće ni Mario Radić, a s Ivanom Penavom se nije čuo.

“Kakva je trauma vukovarskih ranjenika koji su pobijani na Ovčari, a to SDSS pokušava zatomiti?!”

Na prvoj zagrebačkoj konferenciji za novinare nakon ljetne stanke, Stipe Mlinarić komentirao je proslavu Oluje u Kninu i iskazao neslaganje s onim što se tamo događalo zadnje dvije godine, javlja Bujica Z1 televizije. Smatra neprihvatljivim da “oni koji su oslobađali Knin, a to su pripadnici 7. i 4 gardijske brigade, ne smiju govoriti” i usput je bacio rukovicu Plenkoviću i Medvedu, ali i stupu vladajuće hrvatsko-srpske koalicije, Miloradu Pupovcu: ” Dajem im prijedlog za sljedeću godinu, nek’ u Kninu postroje 10 tisuća pravoslavaca Srba, građana Hrvatske koji su se borili u Hrvatskoj vojsci! Neka im Vlada Republike Hrvatske da odlikovanja, nek’ im Ministarstvo obrane da odlikovanja, neka im i Srpsko narodno vijeće da odlikovanja!
“SNV i SDSS neka kažu da su bili na pravoj strani,” nastavio je Mlinarić u istom tonu: “Ja ću tada svakoga od njih zagrliti i reći im – svaka čast, osvijetlili ste obraz srpskom narodu, a ne da nam tri zastupnika SDSS-a i danas provode velikosrpsku politiku! Jednom se brat borio u ‘SAO Krajini’, drugom je otac poginio kao krajiški vojnik, a trećoj se obitelj isto borila i najveća trauma koju je prošla je vožnja traktorom do Beograda!”
“Kakva je trauma vukovarskih ranjenika koji su pobijani na Ovčari, a to SDSS pokušava zatomiti?!”, zapitao se zastupnik Domovinskog pokreta Mlinarić.

Izvor: Narod

Izvorni autor: dg/Foto: snimka zaslona, N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.