MODRI PORAŽENI U PULI Istra šokirala Dinamo u 90. i skočila na 4. mjesto!

15.03.2023. 19:08:00

U odgođenom susretu 12. kola SuperSport HNL Istra 1961 je na stadionu Aldo Drosina pred 2.819 gledatelja pobijedila Dinamo 1:0 ostvarivši prvu pobjedu protiv Dinama nakon gotovo devet godina.

Gol odluke zabio je Darwin Matheus u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Bila je to prva Istrina pobjeda protiv Dinama nakon svibnja 2014. godine, a s nova tri boda Puljani su skočili s osmog na četvrto mjesto. S druge strane Dinamo je upisao drugi poraz u nizu, te produžio niz bez pobjede na zadnja tri susreta.

Utakmica se trebala igrati 8. listopada, no odgođena je zbog europskih obveza “modrih”. Dinamu su tada slijedile dvije utakmice u Ligi prvaka protiv RB Salzburga, 5. i 11. listopada, a između njih gostovanje u Puli, pa je hrvatski prvak tražio odgodu.

Dinamo je već u šestoj minuti mogao do vodstva. Josip Mišić je sjajnom loptom gurnuo Luku Menala u “oči u oči” s Lovrom Majkićem, ali je igrač Dinama loše potkopao loptu.

U istoj minuti bilo je opasno i pred vratima Dinama. Dominik Livaković je morao reagirati izvan kaznenog prostora nakon što Moharrami nije najbolje reagirao, a “jedinica” Vatrenih odnijela je loptu ispred Reda Boultama.

U 22. minuti Menalo je imao još jednu sjajnu priliku, ovoga puta njegov je udarac Majkić obranio. Lopta se odbila do Darija Špikića čiji je udarac išao ravno u Majkića. Najbolju priliku Istra je u prvom poluvremenu imala u 44. minuti kada je Monsef Bakrar odlično pucao sa 20-tak metara, ali je Livaković bio spreman.

Na otvaranju drugog dijela ponovo je zaprijetio Menalo, pucao je s ruba kaznenog prostora, međutim Majkić je ponovno bio spreman.

U nastavku susreta Dinamo je dominirao, ali bez nekih izraženih prilika, dok se domaćin prvenstveno koncentrirao na obrambene zadatke. Istra je prvi put zaprijetila u 79. minuti, Luka Marin je po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i pucao prizemno, ali Livaković je istrčao i obranio njegov pokušaj.

U 87. minuti domaćin je uspio svladati Livakovića nakon ubačaja iz prekida, ali je strijelac Zoran Josipović bio u zaleđu. Kada se već činilo kako će susret završiti bez golova, Istra je povela u prvoj minuti nadoknade.

Majkić je ispucao loptu, Mišić glavom loše izbio loptu unazad do Matheusa koji je na krilu “okrenuo” Perkovića i preko Livakovića pogodio pod gredu za vodstvo domaćina.

Dodajmo kako je utakmicu na Drosini sudio 27-godišnji Mateo Erceg, kojem je to bila premijera u HNL-u.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 56 bodova, Hajduk ima 47, Osijek 36, a Istra je sada četvrta sa 34 boda, koliko ima i Rijeka na petoj poziciji.

Prvenstvo se nastavlja u petak susretom između Varaždina i Gorice. U subotu igraju Osijek – Šibenik, te Hajduk – Slaven Belupo, dok će u nedjelju snage odmjeriti Istra 1961 – Lokomotiva, te Dinamo – Rijeka.

Izvor: sportklub.hr/Foto:Guliver Images

Izvorni autor: Sport Klub

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.