MODRI VEČERAS U ŠPANJOLSKOJ TRAŽE NOVO ČUDO: Evo gdje možete gledati utakmicu Dinama i Villarreala

15.04.2021. 10:15:00

Zagrebački Dinamo u četvrtak (21.00) u Španjolskoj igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala Europske lige protiv Villarreala u kojoj će pokušati nadoknaditi poraz od 0:1 iz prvog susreta u Zagrebu.

Situacija u zagrebačkoj momčadi uoči uzvrata nije bajna i trener Damir Krznar ima mnogo problema s ozljedama u svojoj ekipi.

Dinamo će pobjedu tražiti bez dvojice ozlijeđenih napadača Brune Petkovića i Marija Gavranovića. Petković bi mogao ući s klupe za pričuve, baš kao što je ušao i u Zagrebu u prvoj utakmici.

“Petković ima izvjesne probleme, ali uz ‘blokadu’ će biti u konkurenciji”, rekao je Krznar napomenuvši da se unatoč tim problemima nada prolasku u polufinale, gdje je Dinamo posljednji put u jednom europskom natjecanju igrao 1967. u tadašnjem Kupu velesajamskih gradova.

Recept za Villarreal

Na pitanje kako će se u četvrtak postaviti Dinamo, Krznar je odgovorio:

“Teško je stvarati scenarije bez druge strane, ali imamo nekoliko opcija. Kombinirat ćemo kroz utakmicu, koristiti i visoki pritisak i zonu u fazi obrane. U napadu ćemo se pokušati nametnuti posjedom i kontrolom, naravno koliko nam to protivnik dopusti.”

Pa ipak, dao je do znanja da to neće biti drugačije u odnosu na prvo poluvrijeme na Maksimiru, sve dok Villarreal nije poveo u 44. minuti iz jedanaesterca.

Trener Dinama Damir KrznarFoto: Goran Stanzl/PIXSELL

“Bit će neznatno promijenjen sastav, a isto tako i način igre. Prvo poluvrijeme u Zagrebu je pokazalo da ne trebamo odlaziti u neke ekstreme, dobro smo funkcionirali dok nismo primili nesretni gol. Zbog izostanka naših napadača nam je manevarski prostor sužen, ali i dalje vjerujemo da će to što imamo biti dovoljno. Imamo respektabilnu momčad i igrače koji su željni odgovoriti ovom izazovu”, izjavio je Krznar pod čijim je vodstvom Dinamo u uzvratnom dvoboju osmine finala na Maksimiru bio pobijedio Tottenham s 3-0, nadoknadivši zaostatak od 0-2 iz prve utakmice.

‘Dinamo je naviknuo pobjeđivati’

Trener Villarreala Unai Emery u najavi utakmice istaknuo je kako pobjeda od 1-0 nad Dinamom u prvoj četvrtfinalnoj utakmici  Europske lige nije dovoljna prednost uoči sutrašnjeg uzvrata jer je Dinamo opasna momčad koja ima više načina kako nadoknaditi taj rezultat.

Dinamo – Villarreal
Photo: Matija Habljak/PIXSELLFoto: Matija Habljak/PIXSELL

“Ova utakmica nam je izazov jer Dinamo tijekom natjecanja u skupinama Europske lige nije izgubio niti jednu utakmicu u gostima, bio ga je pobijedio samo Tottenham u osmini finala. Isto kao što nam je u Zagrebu bio izazov pobijediti jer Dinamo ondje nije bio poražen, tako sada imamo novi izazov”, rekao je Emery na konferenciji za medije u sportskom kampu Villarreala.

“Dinamo je dobra momčad pa se pripremamo kao i za prvu utakmicu. To je momčad koja igra da bi pobijedila, koja je navikla pobjeđivati, a kada mora učiniti zaokret kao što je sada slučaj ima puno načina kako to ostvariti. Znaju napadati iz protuudara, pa kombinatorikom, preko krila, opasni su iz veznog reda na čelu s Ademijem. Kada se postave i defenzivno kao u Zagrebu također, su opasni po vrata protivnika, što su pokazali u prvoj utakmici kada su imali svoje dobre trenutke. Poštujem stoga Dinamo”, dodao je Emery.

Trener Villarreala Unai EmeryFoto: Matija Habljak/PIXSELL

Utakmica počinje u četvrtak u 21.00, a TV prijenos je na kanalu Arenasport 1.

Izvor: Sportski.net /PDN/Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: Sportski.net

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.