MORH: Kroz Osijek je prošla vojna oprema Britanije i Francuske

25.04.2022. 20:22:00

Vlak koji je u subotu prošao kroz Osijek izazvao je poveliku pozornost građana s obzirom na teret koji je prevozio, a riječ je bila mahom o vojnim džipovima te vjerojatno drugoj vojnoj opremi prekrivenoj ceradom. Vlak je prošao prugom iz smjera Baranje, a građani su ga i snimili na dijelu koji prolazi iznad Trpimirove ulice te snimke objavili na društvenim mrežama.
Ministarstvo obrane RH je na upite medija odgovorilo kako je riječ o željezničkoj kompoziciji koja je prevozila opremu oružanih snaga Velike Britanije. "Na graničnom prijelazu Beli Manastir u Republiku Hrvatsku u subotu je ušla željeznička kompozicija s opremom OS Velike Britanije. 
Teritorij Republike Hrvatske napustili su na GP Tovarnik.
Na istoj ruti kroz teritorij Republike Hrvatske u nedjelju su prošli vagoni s opremom oružanih snaga Francuske", objasnili su iz MORH-a. Kako dodaju u Ministarstvu, "riječ je o tranzitima kroz Republiku Hrvatsku koji su regulirani sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO".
U svjetlu rata u Ukrajini, čija granica je samo petstotinjak kilometara od Osijeka, ovakvi prizori mogu biti povod za raznorazna nagađanja, no valja istaknuti kako tranzitni prijevoz vojne opreme hrvatskim prugama nije neuobičajena pojava.  
 
 
 

 



Izvor: glas-koncila.hr/Foto:screenshot

Izvorni autor: D. Pav.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.