MORH objavio upozorenje: Iznad ovih županija građane bi mogao uznemiriti glasan prasak

09.03.2023. 11:19:00

HRVATSKA AKTIVNOSTI U ČETVRTAK I PETAK

MORH građane upozorava na probijanje zvučnog zida u četvrtak i petak od 10 do 16 sati. Buka je moguća u šest županija.

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u četvrtak, 9. ožujka, i petak, 10. ožujka 2023., od 10 do 16 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćio je MORH. 

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, navode u priopćenju. 

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida, i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te se građani mole za strpljenje i razumijevanje, kažu u MORH-u. 

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:Ilustracija/MIG 21

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/M.T.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.